Razboiul sexelor – cum sa castigi in relatie fara sa invingi!

Se discuta mult despre sex si relatii astazi. Trupul femeii se exhiba mai mult decat oricand, devenind disponibil si “in your face”. Oamenii vor satisfactie imediata fara investitie, fara complicatii si fara implicare emotionala. Ideea de cuplu pare un compromis, un atac la independenta si libertate.

Dar se analizeaza poate prea putin despre cum influenteaza dinamica dintre doi iubiti intimitatea si sexualitatea acestora.

Ezitam sa ne deschidem si sa devenim noi insine, sa ne exprimam emotiile in fata partenerului pentru ca ne este teama ca ne pierdem pozitia dominatoare si controlul. Feminitatea este perceputa ca vulnerabilitate.

Incepand cu lupta pentru egalitatea in drepturi, pana la uniformizarea omului in general, barbatii si femeile doresc egalitatea si in raportul de forte pe care le depun in relatii. In loc sa se completeze reciproc, partenerii par ca lupta amandoi pentru acelasi rol dominator.

Se pune problema de egalitate in relatie sau casnicie fara sa se tina cont de faptul ca diferentele sunt cele care aduc un plus de valoare, dinamica si intimitate relatiei.

Femeile au devenit extrem de competitive si competente in afaceri sau viata personala, intr-o asemenea masura incat le este greu sa devina feminine si calde cand e vorba de relatia de iubire. Iar in acest sens, doamnelor, se pare ca nu ne-am ales bine lupta.

Cand suntem atat de obisnuite sa controlam si sa conducem totul in jurul nostru este greu sa ne relaxam si sa ne bucuram cu adevarat de intimitate. Asta inseamna ca operam de fapt mai mult in zona de energie masculina, anuland astfel masculinitatea partenerului si feminitatea noastra.

De ce intram in conflict cand actionam in energia masculina
  • Vrem sa controlam relatia, dar nu ne place un partener submisiv sau neimplicat
  • Vrem sa fim dominate, dar ne luptam cu cele mai temute arme pentru fiecare milimetru de teren pe care credem ca il pierdem in fata partenerului
  • Verificand mereu statusul partenerului, ne pierdem legatura cu emotiile si trupul nostru
  • Uitam cine suntem si care ne sunt cu adevarat nevoile noastre in relatii
  • Ne facem planuri pe termen lung si uitam sa ne bucuram de moment

[box] Imagineaza-ti o scena de dans in care doar femeia ar conduce pasii sau fiecare partener pe rand s-ar lupta sa conduca dansul sau sa schimbe ritmul pe aceeasi muzica. Nu ar fi ciudat sa te calci mereu pe degete, cand toata frumusetea dansului este oferita de doi parteneri care isi stiu exact rolurile in echipa si simt muzica ? [/box]

Partea cea mai frumoasa este atunci cand ai incredere in cel care te conduce in viata, invatati impreuna si va bucurati de pasii facuti pe drumul relatiei.

Sapte pasi de urmat pentru a schimba radical lucrurile in relatie :
  • Analizeaza exact care sunt nevoile tale emotionale si alege partenerul care raspunde in mod natural acestora.
  • Daca un barbat nu raspunde acestor nevoi, nu face compromisuri cu gandul ca el sa va schimba pentru NU SE VA SCHIMBA.
  • Accepta ca nu poti controla un barbat, o relatie sau un viitor.
  • Raspunde cu caldura si afectiune barbatului din viata ta.
  • Invata să transmiti ce simti si exprima ce ai nevoie in loc sa astepti ca celalalt sa ghiceasca.
  • Intelege ca barbatul de langa tine nu te poate face fericita daca nu esti implinita cu viata pe care o ai.
  • Stabileste valori si principii clare de viata si nu renunt la ele de dragul unei relatii. Atata vreme and ramai ancorata in valorile tale, poti fi deschisa in relatii.

Nevoia de control asupra celuilalt reflecta de cele mai multe ori lipsa de control asupra propriei noastre vieti. Lipsa de autocunoastere, de acceptare a propriei personalitati , de iertare a experientelor din trecut devin ingredientele cheie ale unui cocktail Molotov care izbucneste in fata noastra de fapt.

Lectia pe care eu am invatat-o de curand este ca teama este cel mai mare dusman al uneri relatii. Teama poate fi productiva doar atunci cand te ajuta sa iti asumi riscuri calculate, sa te autodepasesti, sa te dezvolti.

Dar teama de a actiona asa cum simti, nevoia constanta de validare si acceptare din partea celorlalti este de departe cea mai distructiva. Cand ajungi intr-adevar sa nu-ti mai fie teama de ceilalti, te accepti asa cum esti si poti face ORICE iti propui.

In metoda de COACHING pe care o aplic, fac referire la teama si la impactul ei devastator asupra dezvoltarii noastre, mai ales in relatii. Daca alegi sa lucram impreuna, vei invata sa faci diferenta intre diferite manifestari ale fricii si vei simti ce inseamna sa te simti eliberat de teama.

 

Share articol
contact

Poți programa o ședință la

Sau îmi poți trimite mesaj:

comentarii

3 Responses

    1. Daca avem incredere in noi, teama asta dispare. Pentru ca actiunea unui barbat nu ne defineste. Ii apartine in totalitate. Noi ne putem dezice de ea pentru ca nu ne este folositoare.

  1. Buna, ma regasesc in teama de a nu pierde pe cineva care e mereu absent oarecum cand e langa mine…e plecat 🙂 nu stiu unde , dar stiu ca ma deranjeaza cand vine langa mine si de fapt nu e. Si ma mai regasesc in teama de singuratate desi mereu am fost si cred ca voi fi o persoana singura si singuratica(sunt inclinata inspre arta- si atunci am multe trairi si emotii.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trimite Mesaj

Înscriere eveniment

Programează o ședință