ALERTĂ! Ce faci când te contactează ”fostul”?

V-ați despărțit, fiecare a luat-o pe drumul lui… și când îți era lumea mai dragă și credeai că l-ai uitat, te contactează fostul iubit. Nu are să-ți spună ceva anume, dar îți vorbește ca și cum ați fi prieteni sau îți dă de înțeles că ar vrea să fiți prieteni.

Cumva te debusolează revenirea lui și nu știi sigur ce vrea, dar nici nu ai curaj să îl întrebi de teamă că ai putea primi un răspuns care nu îți place.

Ce faci în această situație?

Înainte să decizi ce faci, să privim la câteva dintre motivele pentru care un fost iubit ar putea reveni în viața ta. Este necesar să înțelegi foarte bine intențiile lui înainte de a lua o decizie.

1. Încă nu și-a revenit după despărțire

Dacă fostul tău iubit nu și-a revenit după momentul separării, atunci este posibil ca el să revină în peisaj ca să restabilească relația cu tine. Dacă despărțirea s-a produs doar în urma unui impuls fără o bază serioasă, atunci bărbatul va tinde să se întoarcă mai repede la zona de confort, adică spre tine.

2. Vrea să se răzbune

Furia este printre primele emoții care apar după o despărțire, mai ales în cazul celui abandonat. Dacă încă se mai află sub efectul acelei emoții, mulți bărbați se întorc la fostele partenere ca să se răzbune. Și aici îmi aduc aminte de experiența uneia dintre clientele mele care, la două luni după desparțire, a primit o invitație extrem de tentantă de la fostul ei iubit de a petrece împreună o săptămână într-un oraș european. Doar că, odată ajunși la destinație, bărbatul a abandonat-o pur și simplu într-o cameră de hotel și a refuzat orice interacțiune cu ea. Deși el era cel care o părăsise, o învinuia pe ea de toată situația.

3. Își testează abilitățile de cuceritor

Bărbații au nevoie să își testeze și demonstreze abilitățile de cuceritori în permanență, uneori chiar și cu fostele iubite. Nevoia lui de a-și demonstra că încă mai are o influență asupra ta poate sta la baza motivului pentru care te contactează după despărțire.

4. Se confruntă cu sentimentul de vină

Mulți bărbați care părăsesc o relație pe ușa din dos, se vor întoarce din sentimentul de vinovăție. Nu au intenția de a relua relația, însă faptul că mai dau un semn din când în când sau chiar vor să rămână prieteni cu „fosta”, îi ajută să treacă mai ușor peste sentimentul de vină pe care îl simt, mai ales dacă nu au plecat foarte elegant din relație.

5. Ai devenit mult mai atractivă pentru el

După o despărțire, multe persoane fac schimbări destul de radicale în viața lor. Schimbă felul în care arată, se îmbracă sau se poartă. Dacă aceste schimbări sunt pe placul fostului tău iubit, atunci va fi tentat să te contacteze din nou ca să vadă dacă această schimbare îi este și lui favorabilă.

Se mai poate întâmpla ca următoarele relații ale fostului să nu se ridice la nivelul tău. În acest caz, comparația cu celelalte este în avantajul tău, iar el va ajunge la concluzia că tu ești cea mai potrivită femeie pentru el pentru că ai calitățile de care are nevoie.

6. Vrea să aibă opțiuni la îndemână

Sunt bărbați care nu suportă să rămână singuri. De aceea preferă să aibă mereu fosta sau fostele iubite la îndemână ca să le poată „accesa” în orice moment.

7. Vrea să fiți prieteni

Se dispută mult prietenia dintre doi foști iubiți. Scepticii nu dau nicio șansă acestei idei. Dacă lucrurile nu sunt foarte clar discutate și stabilite, unul dintre cei doi ar putea trăi în continuare o relație imaginară. Prietenia de după o despărțire nu se poate întâmpla până când cei doi nu își exprimă deschis sentimentele actuale.

Ce poți face tu în situația în care fostul te contactează:

În primul rând este necesar să îți răspunzi foarte sincer la întrebarea: ce simt pentru el în acest moment? Dacă tu ai incheiat capitolul acesta din viața ta, atunci este onest să îi transmiți acest lucru pe un ton politicos, dar distant.

Dacă totuși ai vrea să iei în considerare o reluare a relației, atunci, la fel de important este să te gândești și la următoarele aspecte :

  • Care a fost motivul real care a dus la încheierea relației. Consideri că s-a rezolvat acea problemă ?
  • Îți este dor de el sau de cum te făcea el să te simți în prezența lui?
  • Te aflai într-o relație adevărată sau una imaginară când a venit momentul despărțirii ?
  • Dacă acea relație nu te împlinea, care sunt șansele ca acum lucrurile să se schimbe ?

 

Dacă vrei să afli răspunsuri la întrebări pe care le ai despre relațiile tale, despre tipuri de bărbați de care ești atrasă sau poate de unele greșeli pe care le faci în relații, alege programul meu de coaching pentru feminitate.

Share articol
contact

Poți programa o ședință la

Sau îmi poți trimite mesaj:

comentarii

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trimite Mesaj

Înscriere eveniment

Programează o ședință