Bărbații cumpără ceea ce le vinzi.

Întâlnesc multe femei, la 20, 30 sau 40 de ani, care experimentează o insecuritate chinuitoare în relații. Cea mai mare problemă cu care se confruntă este că nu pot sau nu știu să se exprime liber într-o relație. Simt un lucru, dar spun sau se comportă exact pe dos. Iar asta pentru că, zic ele: ”nu vreau să îi arăt ce simt, nu vreau să par slabă”.

Iar când nu vor să arate ceea ce sunt sau simt cu adevărat, femeile pun în scenă un spectacol în care dețin rolul principal, dar nu stăpânesc replicile și nu cunosc pe deplin scena.

Când se îndrăgostesc de un bărbat, femeile au în general două abordări majore:

  1. Se aruncă cu totul în relație, proiectează un viitor luminos acolo unde relația nici nu a început sau se agață de noul partener ca și cum întreaga lor fericire ar depinde doar de el. Vom numi această abordare dependență
  2. Supun bărbatul la teste, manipulează, mimează dezinteresul ca să vadă cum reacționează bărbatul. Această abordare o vom numi manipulare
Femeile uită însă că bărbații, firi practice și directe, vor ”cumpăra” fix ceea ce le vând ele.

Îmi aduc aminte foarte viu prima întâlnire cu Cristina (numele a fost schimbat pentru păstrarea confidențialității). Venise să ne cunoaștem și să stabilim cum vom lucra împreună. O femeie dezinvoltă, ușor agresivă verbal și aparent nepăsătoare, avea să îmi dezvăluie rapid adevărata ei dilemă în relațiile cu bărbații:

”Știi, eu aș vrea să învăț cum să manipulez bărbații, cum să îi domin. Nu cred că ai succes dacă nu domini într-o relație. Mie îmi place să domin, mai ales sexual. Sunt foarte creativă și dezinhibată. Dar, deși bărbații sunt foarte atrași de sexualitatea mea, nu rămân lângă mine. Cum să fac să îi controlez și să îi păstrez?”

Dilema sau mai bine zis conflictul Cristinei se regăsește în situația multor femei. Atunci când aleg una dintre cele două căi de mai sus și relația nu se construiește cum și-ar dori, convingerile lor despre bărbați devin:

Nu mai am încredere în bărbați, îi urăsc

Nu cred că voi găsi vreodată pe cineva potrivit pentru mine

Am făcut atât de multe pentru relație și el m-a părăsit pentru altcineva

Nu o să mai iubesc deschis de acum încolo

Să ne uităm mai atent și în detaliu la cele două abordări de mai sus:

1. Dependența

Femeile nesigure în preajma bărbaților de care sunt îndrăgostite își calculează fiecare gest sau vorbă în funcție de impresia pe care cred că o vor crea bărbatului iubit.

De teamă să nu piardă partida sau să nu pară de modă veche, multe femei acceptă rapid intimitatea fizică cu un bărbat pe care abia l-au cunoscut.

Doar că, intimitatea sexuală prematură înainte ca relația să fie clară și discutată între cei doi parteneri va naște dependență și nesiguranță în interiorul femeii. Această nesiguranță se va adânci cu timpul și femeia ajunge la perpetuarea aceluiași tip de comportament în relații.

Teama și nesiguranța anulează atractivitatea și autenticitatea unei femei.

2. Manipularea

Referindu-ne din nou la sexualitate, dacă femeia acceptă foarte curând o relație sexuală mimând lipsa de interes pentru o relație pe termen lung sau susținând faptul că nu își dorește altceva decât să trăiască clipa în timp ce ea își dorește de fapt mai mult, se va prinde singură în plasa manipulării create.

Pentru că bărbatul asta va cumpăra: un partener de sex fără responsabilitate. No strings attached, cum zic englezii.

Pentru un bărbat, intimitatea fizică nu înseamnă neapărat o relație

Cu alte cuvinte, un bărbat nu îți va vedea și aprecia valoarea doar pentru că ați avut un moment extraordinar de intimitate fizică. Nu atracția fizică este ceea ce determină un bărbat să își dorească o relație cu o femeie, ci capacitatea ei de a crea conexiune emoțională.

Care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le fac femeile legat de intimitatea fizică în primele faze ale relației?

  1. Cred că intimitatea fizică de la primele întâlniri presupune implicit o relație de durată. Femeia se crede îndreptățită să vrea ”ceva serios” imediat după o relație sexuală cu un bărbat, doar că el nu vede așa lucrurile.
  2. Nu le spun bărbaților ce însemnătate are intimitatea sexuală pentru ele, presupun doar că ei vor simți automat la fel ca ele. Cred că dacă se dăruiesc fizic bărbatului acesta se va implica automat într-o relație de lungă durată.
  3. Li se pare ciudat să vorbească despre ceea ce simt și ar vrea în schimb ca bărbatul să ghicească, doar că bărbații nu ghicesc. Însă nici nu acționează după cum și-ar imagina sau dori femeia să acționeze.
  4. Nu se cunosc pe ele, nu știu sau nu conștientizează ce naște în interiorul lor intimitatea fizică și repetă mereu același comportament sperând ca data viitoare rezultatul să fie diferit.

Dacă te-ai simțit rănită pentru că ai acceptat intimitatea fizică cu un bărbat ca mai apoi acesta să se îndepărteze și să te părăsească, e posibil să fi experimentat una dintre situațiile descrise mai sus.

Iar în acele momente nu crezi că tu greșești undeva. Ești ferm convinsă că bărbatul căruia tu i te-ai dăruit este de vină pentru asta, că nu te înțelege, este un imatur sau cuceritor sau nu este pregătit pentru relație.

Este foarte posibil să fie așa, dar te întreb cât de sinceră ai fost TU cu tine însăți și apoi cu el?

Când nu ești onestă cu tine mai întâi, apoi cu bărbatul de lângă tine, creezi așteptări din această relație, fără ca bărbatul să aibă habar de ceea ce se întâmplă în mintea ta. El crede că asta cumpără: sex fără obligații ca mai apoi să se confrunte cu o avalanșă de emoții, cereri și presiuni din partea ta, însă pentru el nu asta a fost înțelegerea.

Chiar dacă pare dificil să creezi o relație onestă, deschisă și armonioasă poți să ai toate astea.

Cea mai puternică armă pe care o ai ca să te conectezi cu un bărbat se află deja în interiorul tău. Tot ceea ce ai nevoie este să înțelegi puterea pe care o ai, să crezi în ea și să știi cum să o folosești.

Această armă este FEMINITATEA.

Dacă vrei să îți descoperi feminitatea, atunci unul dintre programele mele personale de COACHING îți va răspunde provocărilor cu care te confrunți.

Sau poți participa la EVENIMENTELE organizate de mine în care abordez săptămânal teme legate de relații și feminitate.

 

Share articol
contact

Poți programa o ședință la

Sau îmi poți trimite mesaj:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trimite Mesaj

Înscriere eveniment

Programează o ședință