Bărbatul nepotrivit – cel mai important proiect al femeii moderne.

Nu face din bărbatul nepotrivit cel mai important proiect al tău!

Ne agățăm ușor de vise, de imagini, de cuvinte și fantasme. Uneori, rămânem suspendați într-o lume a imaginației care ne poartă peste problemele cotidiene, peste frici, peste grotescul din jur.

Ne conturăm idealuri greu de atins și căutăm în gând, în fapte, într-o chemare, acel ideal. Căutăm în oamenii din jur ce nu găsim la noi, căutăm imaginea despre sine pe care o avem doar când ne uităm în ochii lor.

Devenim cineva anume când suntem în preajma ideii de nou, frumos, interzis, neatins.

Și în goana asta după o feerie, poate nu (vrem să) vedem cu adevărat cum sunt oamenii din jurul nostru. Nu îi descoperim, nu întrebăm, nu ne deschidem, doar căutăm întruparea idealului în fiecare bărbat important care ne trece prin viață.

Iar dacă întâlnim un bărbat care ne place însă nu corespunde idealului închipuit, atunci începem să îl modelăm. Prin vorbe, comportamente, încurajări și direcții.

Femeile, în căutarea lor după idealul masculin, au mai multe abordări:
  1. Îl așteaptă să apară din neant și nu dau nicio șansă unui bărbat care nu corespunde instant idealului.
  2. Au în minte imaginea bărbatului pe care îl vor, însă teama de singurătate sau credințele limitative dobândite de-a lungul anilor le fac să renunțe la a-și urma idealul.
  3. Pentru că nu cred că merită mai mult, se mulțumesc cu bărbați care nu corespund dorințelor pe care le au. Aleg bărbatul nepotrivit și încep dezvoltarea celui mai îndelung proces de transformare al acestuia.

Situația a treia este cea mai întâlnită în relații.

Îmi aduc aminte discuția cu una dintre clientele mele care îmi spunea:

”Am făcut din soțul meu tot ceea ce am vrut. L-am modelat așa cum am crezut eu că ar fi bine. Iar el, pentru că mă iubea, a urmat acest model. Nu făcea nimic din proprie inițiativă. Însă după câțiva ani, când m-am uitat la ce am făcut, nu mi-a plăcut. Acest proiect nu reprezenta ceea ce mi-aș fi dorit de la un bărbat. Am plecat din acea relație și apoi m-am îndrăgostit de un bărbat total opus fostului meu soț. Un bărbat care însă are multe probleme emoționale sub masca de bărbat puternic.”

Când acționăm în varianta a treia, apar în viața noastră bărbații care au nevoie de reparații, care se lasă modelați și care în curând devin inerți în relații.

Asta este unul dintre cele mai puternice motive de frustrare din partea femeilor care obosesc să fie mereu în rolul de conducător și leader în relație.

Cum ne ferim de capcana bărbaților care își doresc să devină proiecte în mâinile noastre?

1. În primul rând, identifică acest tip de bărbat. Semnalele, tiparele și comportamentele sunt în fața ta, le simți. În momentul în care intuiția îți spune că te afli în preajma unui astfel de bărbat, îndepărtează-te. Ascultă-ți intuiția. Adu-ți aminte de câte ori ai acționat împotriva intuiției și te-ai întors apoi din punctul din care ai plecat. Rezistă tentației de a modela un om, oricât de bune ar fi intențiile tale.

2. Înainte de a te întreba ”cum să-l salvez pe el?”, întreabă-te ”cum mă pot salva pe mine însămi?” Altruismul este o calitate deosebită, însă nu atât de potrivită în relații. Ca să poți avea relații pline de armonie este necesar să înveți că fericirea ta ar trebui să fie pe primul loc.

3. Nu investi în bărbatul cu care ești într-o relație mai mult decât investește el, nu face din el proiectul vieții tale. Ai dreptul să încerci sau să aștepți până când bărbatul potrivit ție apare în viața ta. Numai atunci relația va decurge fără efort și se va dezvolta natural. Nimic nu va merge cu bărbatul nepotrivit iar rolul tău nu este să îl salvezi.

4. Ține minte mereu cine ești tu. Cunoaște-ți și exprimă-ți valoarea. Dacă tu nu faci asta, nimeni nu o va face în locul tău. Sunt atâtea cauze în lumea asta care merită timpul și efortul tău. Un bărbat nepotrivit și dorința ta de a-l face mai bun, te vor distruge pe parcurs. O femeie nu are voie să se piardă pe sine în relația cu un bărbat.

Ce pot învăța din această situație?

Ar trebui să le mulțumim tuturor oamenilor nepotriviți din viața noastră, pentru așa vom fi mai aproape să îl întâlnim și să-l alegem pe cel care cu adevărat contează. Cu fiecare relație nepotrivită și cu fiecare suferință suntem mai aproape de ceea ce ne dorim și avem nevoie cu adevărat.

Am exemplele atâtor femei care de abia după suferințe crunte în relații au învățat să pună limite sănătoase în relațiile lor și să nu mai accepte compromisuri de dragul unui bărbat.

Vestea bună este că relațiile se învață și orice femeie care este deschisă spre o noua abordare a relațiilor poate trăi o viață împlinită.

 

Share articol
contact

Poți programa o ședință la

Sau îmi poți trimite mesaj:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trimite Mesaj

Înscriere eveniment

Programează o ședință