Când te strâng pantofii, NU te forța să zâmbești!

Scenariul acesta îi este cunoscut fiecărei femei, cu siguranță. Petrecerea mult așteptată, rochia perfectă, seara în care dorești să strălucești și, în sfârșit, pantofii aceia minunați, pe care îi luasei de multă vreme, văd acum lumina zilei.

Te uiți în oglindă, zâmbești, totul e perfect. Este și EL în peisaj, în seara asta îl vei cuceri definitiv, totul va ieși așa cum iți dorești. Doar că, la scurt timp după ce ajungi la petrecere, realizezi că pantofii îți mușcă parcă la propriu din picior. Nu te mai poți mișca de durere. Încerci un plasture… nicio schimbare. Doare ! Atât de tare că ai lăsa totul doar ca sa poți fi desculță câteva minute, să respiri, să îți simți picioarele eliberate.

Și cu toate astea, nu renunți ! Pentru că trebuie să fie seara perfectă, iar tu ești o învingătoare, trebuie să iți atingi scopul propus. Dansezi mai departe, forțezi zâmbete pentru că nu vezi altă cale.

Așa-i că nici nu ți-ai imagina să renunți, să te descalți, să arunci pantofii cei noi și să te bucuri de confortul de după strânsoarea lor de menghină?

Cât de mult aplici povestea asta în atâtea alte aspecte ale vieții tale? În relația cu iubitul tău, în societate, cu prieteni care nu sunt alături de tine așa cum ai dori, în slujbe care nu te împlinesc. Pentru că nu vezi o altă cale, în afară de a purta în continuare pantofii strâmți ai aparenței și să zâmbești. Este o normă, aproape.

Știu ce înseamnă să porți pantofii incomozi ai insecurității, ai aparenței, ai lipsei de încredere. Însă am reușit să schimb radical totul când m-am întrebat ce vreau pentru mine și am început să mă ascult. Și da, a implicat și suferință, dar din suferința am învățat și m-am ridicat.

Suferința nu este la modă! De aceea toți o trăim sub pătură, ascunși de privirile celorlalți, inclusiv ale prietenilor. Că nu e cool să fii deprimat, să suferi, să nu ai chef de nimic, să nu mai vrei să te trezești la realitate, măcar o vreme.

Când suferi în urma unei despărțiri de persoana iubită și doare până și deschiderea ochilor dimineața, ultimul lucru pe care vrei să îl auzi din partea celor din jur este : lasă-l, uită-l, nu fi proastă ! Doar ești femeie puternică!”

Dar tu vrei să te lase toți în pace pentru că în acel moment, când pe tine te doare sufletul de iți vine să oprești lumea în loc, toți vor să zâmbești, să arăți că ești puternică !

Iar tu nu poți. Nu ai nevoie de sfaturi, de alte relații de tip pansament rapid, de îndemnuri că mâine va fi mai bine, timpul le vindecă pe toate”.

Ai avea nevoie ca cineva să te ia de mână AZI, ACUM, să îți spună “știu ce simți” și să tacă împreună cu tine. Să îți simtă durerea, să fie acolo și atât.

Și totuși, ce faci, cum te ridici după o înfrângere, după o suferință? Pentru că nu îți ajută să rămâi acolo jos, dar ca renașterea să fie autentică, este nevoie să înveți ceva de aici.

Iată câțiva pași pe care ii văd necesari pentru a te feri de “bătături sufletești” viitoare :

  • Nu iți nega starea, nu o diminua și nu te forța să crezi că totul este OK, când de fapt nu este.
  • Încearcă să înțelegi în primul rând ce simti : furie, frustrare, teamă, vulnerabilitate sau slăbiciune. Ce se ascunde sub această stare?
  • Întreabă-te ce nevoie esențială nu ți-a fost îndeplinită în momentul crizei sau al despărțirii.
  • Fă-ți o imagine clară a relației pe care o dorești în viitor. Caută acea relație, nu orice relație, nu orice bărbat care este dispus să îți ofere un dram de atenție.
  • Începe să spui NU situațiilor incomode din viața ta. Nu iți propune să schimbi totul de la o zi la alta, dar așează pe hârtie tot ce ai vrea să schimbi, tot ceea ce nu te reprezintă. Începe cu un singur pas și apoi fă-l pe următorul.
  • Nu te învinovăți pentru experiențele dureroase. Nu te pedepsi că ai ajuns în acea stare. Vezi ce poți lua util din acea situație, învață lecția și dă-ți voie să vrei și să speri la mai mult.
  • Învață să te cunoști mai mult, să știi exact cine ești, care îți sunt punctele forte, care îți sunt slăbiciunile și nevoile. Îmbrățisează-le pe toate și accepta-le ca fiind ale tale.
  • Fă-ți o promisiune fermă că de astăzi, de acum, tu vei deveni cea mai importantă persoană pentru tine. Acordă-ți atenție și ascultă-ți glasul interior în ceea ce privește nevoile tale emoționale, sociale, personale.

Deși pare o atitudine egoistă, iubirea de sine este exact contrariul. În momentul în care vei accepta cine ești, vei iubi persoana pe care o vezi în oglindă în fiecare dimineață, vei vedea că cei din jurul tău vor face la fel.

Într-o lume în care măștile sunt la rang de valoare, cea mai puternică armă de atracție și seducție rămâne în continuare autenticitatea!

 

Share articol
contact

Poți programa o ședință la

Sau îmi poți trimite mesaj:

comentarii

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trimite Mesaj

Înscriere eveniment

Programează o ședință