Care este inamicul tău în relația de iubire?

Te afli constant în situația în care cauți iubirea sau o relație profundă, dar ai mereu parte de relații superficiale sau parteneri care nu sunt disponibili pentru tine?

Te gândești mereu că toți bărbații buni sunt deja implicați în alte relații și doar tu ai parte de decepții? Sau poate după o perioadă de căutări, abandonezi gândul, te afunzi în muncă sau alte activități menite să îți anestezieze emoțiile și dorințele ca mai apoi să privești din nou în ochi singurătatea?

De ce ți se întâmplă tocmai ție toate astea? De ce alții, mai puțini inteligenți sau nu chiar așa de frumoși sau atât de bogați se bucură de iubire dar tu nu? Te întrebi des asta?

Dacă da, atunci te rog să îmi dai voie să îți prezint inamicul TĂU cel mai puternic în relațiile de iubire.

Poate că nu vei fi de acord cu ce îți voi spune. Sau poate că o să te superi pe mine. E OK. Dar promite-mi că vei citi până la final. Nu sunt aici ca să îți pierd timpul.

Așadar, inamicul cel mai de temut în calea relației pe care ți-o dorești ești chiar TU. De fapt este propria ta minte. Ea este cea mai mare barieră în a obține tot ce-ți dorești.

Știu că te intrigă ceea ce tocmai ai citit și deja pot simți cum îți îndrepți frustrarea către mine. Doar ai făcut tot ce ține de tine pentru a avea o relație. Ai lăsat de la tine, ai iubit, ai acordat mai multe șanse, ai făcut compromisuri! Cum îndrăznesc eu să-ți spun că tot tu ești de vină?

Intenția mea nu este să îți găsesc vreo vină. Ci din contră, să te ajut să închei acest tipar care duce mereu la suferință.

Dar pentru asta este nevoie să fii deschisă să afli ceea ce încă nu știi despre mintea ta și cum influențează ea din umbră alegerile pe care le faci.

Iată doi dintre cei mai puternici factori care îți influențează viața și relațiile:

1.Credințele (încredințările subconștiente) negative despre bărbați și relații

Indiferent de ce declari la nivel rațional, ceea ce se află la nivel inconștient, convingerile tale cele mai profunde îți vor conduce viața și alegerile pe care le faci.

Primul lucru pe care îl fac cu clientele mele este să identific care sunt de fapt credințele pe care le au despre viață și bărbați. Pentru că știu că acesta este emițătorul intern și frecvența prin care atrag de fapt anumite situații neplăcute în viața lor.

Unele dintre cele mai puternice credințe pe care le identificăm împreună sunt:

– bărbații sunt niște copii imaturi

– bărbații sunt obsedați de sex

– viața este grea și nedreaptă

– fericirea este greu de atins

– oamenii sunt răi și egoiști

 

Și atunci, chiar dacă tu declari că ești deschisă să ai o relație de iubire frumoasă, curată, bazată pe onestitate, ceea ce crezi în profunzime acționează ca un emițător radio: doar cei care vibrează pe aceeași frecvență vor recepționa și vor răspunde.

2.Gândul că nu ești de ajuns, că nu meriți

Dacă tu crezi (la nivel inconștient) că nu meriți să fii iubită, nu vei găsi niciodată un bărbat care să te convingă de contrariu și să te iubească împotriva credinței tale.

Dacă tu crezi că nu ești de ajuns de bună pentru un bărbat așa cum îți dorești de fapt, te vei mulțumi mereu cu bărbați care nu sunt ceea ce vrei.

Cu toții am dezvoltat aceste percepții despre noi și despre relații și ne raportăm la ele ca la adevăruri absolute. Ele se ascund adânc în mintea noastră. Doar că ele sunt doar percepții. Atât. Aceste percepții se bazează pe gândurile, interpretările și experiențele noastre anterioare.

Iar mintea inconștientă ne este atât de ”supusă” încât de fiecare dată încearcă să ne susțină teoriile.

De exemplu, dacă noi avem adânc înrădăcinat gândul că toți bărbații sunt imaturi sau superficiali, atunci cu siguranță că vom crea inconștient relații doar cu acest tip de bărbat, ca să ne susținem convingerile.

Iată un exercițiu extrem de util ca să vezi cum funcționează acest sistem mental pentru tine:

Gândește-te la partenerul ideal pentru tine și la relația pe care ți-o dorești. Scrie pe o foaie de hârtie, cât mai detaliat cu putință, toate caracteristicile pe care ai vrea să le aibă bărbatul ideal și cum ai vrea să interacționați împreună.

Acum, te rog să te gândești la toate motivele pentru care nu poți sau crezi că nu vei avea niciodată această relație minunată. De ce nu poți TU să ai această relație așa cum îți dorești? Scrie cât de multe motive poți identifica.

Și acum, privește la ceea ce tocmai ai scris.

În fața ta, pe hârtie, se află toate teoriile tale neproductive despre relația de iubire. Toate obstacolele pe care le-ai creat ani la rândul în urma unor relații toxice sau a lipsei de încredere în tine.

Și după ce ai petrecut atâta timp să le construiești, mintea ta îți face ”serviciul” de a le valida zi de zi, cu fiecare interacțiune nouă sau veche pe care o ai cu cei din jur.

A venit însă  momentul să renunți la toate aceste credințe care te blochează.

Cum faci asta?

Ai nevoie de două abordări noi în viața ta:
  1. Crește încrederea în tine prin acceptarea și iubirea de sine.
  2. Concentrează-ți atenția asupra ceea ce îți dorești și petrece timp să devii femeia potrivită pentru bărbatul pe care tu îl dorești în viața ta.

 

Printre primele obiective de lucru cu clientele mele se află recâștigarea încrederii în sine. Și asta se vede cel mai clar la evaluarea de final. Poți citi câteva mărturii ale clientelor mele, chiar AICI.

După ani de luptă cu lipsa de încredere în mine și nesiguranța față de bărbați, am înțeles ce am de făcut ca să închei cercul vicios.

Mai apoi, aceasta a devenit misiunea mea pentru alte femei. Învăț și dezvolt continuu practici și exerciții care să conducă la schimbarea atitudinii mentale față de viață și relații.

Programele mele sunt special concepute pentru a produce schimbare reală. Cea mai mare împlinire a mea este să redau zâmbetul și încrederea femeilor din jurul meu.

 

Share articol
contact

Poți programa o ședință la

Sau îmi poți trimite mesaj:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trimite Mesaj

Înscriere eveniment

Programează o ședință