Ce-ar fi dacă te-ai îndrăgosti de tine?

Când nu suntem mulțumiți cu viața pe care o avem, așteptăm o ocazie, un partener, un telefon care să ne schimbe ritmul și să ne scoată din monotonie.

Când ne îndrăgostim însă, găsim energie, sens, direcție, proiecție, speranță. Toate tind să capete contur. Iar dacă lucrurile nu merg așa cum am visat, ne retragem, suferim, ne învinovățim și pierdem toate stările frumoase pe care ni le dă iubirea.

Dar dacă le-ai avut, înseamnă că încă sunt în interiorul tău. Nu s-au pierdut. Cum poți să le regăsești fără să depinzi de altcineva ca să le activeze?

Astăzi îți propun să te îndrăgostești de tine. Chiar, ce-ar fi să faci asta? Azi, chiar acum.

Ce-ar fi dacă te-ai pierde prin magazine doar ca să simți atingerea fină a unei eșarfe de mătase, moliciunea unui pulover de cașmir, să probezi o fustă vaporoasă ori o pălărie nouă?

Să intri într-un magazin de parfumuri și să încerci o notă de parfum anume, despre care nu știai mare lucru până acum, să lași aromele să te cuprindă ca mai apoi să faci o poveste despre ele?

Ce-ar fi dacă te-ai uita în oglindă și ai accepta toate părțile din tine care până acum ți se păreau insuportabile? Dacă ai putea vedea un licăr de speranță sub amărăciunea suferinței?

Mergi pe stradă privind lumea în ochi. Vei vedea oameni mai veseli sau poate mai triști decât tine. Mai scunzi sau mai înalți. Conectează-te la ceea ce este în jur. Oprește-te din iureșul zilnic și ascultă păsări, freamătul orașului, frunze purtate de vânt. Simte bogăția vieții și propune-ți să o trăiești.

Nu fugi de ce se află în tine!

Tristețe, speranță, dezamăgire, exaltare, teamă, curaj sau ceea ce simți acum. Fac parte din tine și sunt mesageri ai vieții. Au o lecție să te învețe, iar această lecție este neprețuită.

Chiar dacă introspecția doare, nu uita că nimeni nu a evoluat stând pe șezlong la soare. Experiențele, de orice natură ar fi ele, sunt cei mai buni dascăli.

Dacă ai fi un pictor, cum ți-ai creiona și colora viața? Ce ai vrea să simți, cum ajungi acolo? Ce ai vrea să simtă alți oameni care te privesc sau interacționează cu tine? Ia o pensulă imaginară în mână și lasă spiritul să creeze nederanjat de logică și rațiune.

Dacă nu găsești nicio motivație să faci asta pentru că viața nu are sens, pentru că nu ai un partener așa cum îți dorești sau o slujbă care să te motiveze, ce te oprește să schimbi ceva acum?

Alege astăzi ce vrei să primești și ce vrei să alungi din viața ta:
  • Dacă nu există cineva care să te cuprindă în brațe, fă tu asta pentru tine.
  • Primește cu apreciere ce ți se oferă
  • Spune NU când ți se cere prea mult
  • Oprește din când în când mașinăria de gânduri
  • Lasă controlul și bucură-te de moment sau experiență
  • Ascultă ce îți transmite tăcerea, din când în când
  • Nu te îndoi de tine înainte să încerci ceva, orice. Rezultatul unei acțiuni îți va transmite atât de multe lucruri că merită orice deznodământ

Nimeni nu te poate face fericit dacă nu înveți ce este fericirea cu tine.

Ce-ar fi dacă astăzi te-ai îndrăgosti de tine?

 

Share articol
contact

Poți programa o ședință la

Sau îmi poți trimite mesaj:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trimite Mesaj

Înscriere eveniment

Programează o ședință