Ce se întâmplă când tolerezi comportamentul abuziv al unui bărbat?

Am mai vorbit despre subiectul acesta, însă, cu riscul de a mă repeta, spun că simt o mare tristețe de câte ori văd femei care tolerează un comportament abuziv, nepotrivit din partea unui bărbat, în speranța că acesta se va schimba la un moment dat.

Este o mare diferență între a accepta un bărbat pentru ceea ce este el și a accepta să te trateze abuziv.

Deși este extrem de important să acordăm respect si apreciere partenerului nostru, ne acordăm nouă același respect  dacă spunem STOP comportamentului agresiv sau lipsei de atenție din partea lui.

Uneori bărbații sunt pur și simplu nepricepuți și nu știu cum să se poarte, nu știu ce dorințe ai și cum să ți le îndeplinească. Când vorbim despre lucruri mărunte, cea mai bună metodă de a îmbunătăți comunicarea în cuplu este să spui deschis ce preferințe ai, ce îți dorești însă fără să pui presiune, fără să le ceri cu disperare, fără să consideri că doar celălalt este dator să te facă fericită.

Dar atunci când vine vorba de lucruri importante precum încredere, fidelitate sau respect, orice bărbat știe ce trebuie sa facă sau ce să evite într-o relație.

Bărbații care înșeală, mint sau sunt agresivi, vor căuta mereu femei care să le accepte comportamentul abuziv.

De cele mai multe ori, femeile cad mai ușor în capcana acceptării acestor comportamente atunci când lucrurile se întâmplă treptat. Bărbații testează într-un mod inconștient puterea femeilor de acceptare și vor împinge mereu limitele.

Cu cât o femeie se îndrăgostește și investește mai mult într-o relație, cu atât va tolera mai ușor aceste comportamente din partea unui bărbat.

În vreme ce EA crede că acceptarea și dovada ei de iubire îl vor schimba, EL va găsi din ce în ce mai puțin atractivă această manifestare a ei.

De fapt, ceea ce tolerezi într-o relație este o reflectare a ceea ce crezi că meriți la un nivel mai profund. Când o femeie tolerează un comportament neadecvat din partea unui bărbat în ideea că salvează relația, își scade valoarea în ochii lui și își pierde încredere în ea.

Tocmai această vibrație negativă, această stare de neîncredere și lipsă de apreciere devin extrem de neatractive pentru cei din jur.

Dacă acceptăm în mod repetat un tratament nepotrivit din partea partenerului, dacă ne mulțumim cu frimituri de atenție, în final vom ajunge să fim convinse ca doar asta merităm.

Dacă mă gândesc la adolescența mea, îmi amintesc că am fost crescută într-un mediu care nu mă încuraja să îmi doresc prea mult. Generația mea a traversat un sistem în care ni s-a impus să acceptăm uniformitatea. Ideea de bază era ca femeile să accepte cât mai multe din partea unui bărbat și să iși dorească cât mai puțin. Și mai ales, am fost crescute cu ideea că iubirea de sine este dovada supremă de egoism, narcisism și aroganță.

Insă am învățat că singura metodă de a dezvolta relații armonioase cu cei din jur, mai ales cu un bărbat, este să spui deschis și fără teamă care îți sunt limitele și dorințele.

Dar cum faci să pui limite sănătoase în relația cu un bărbat, indiferent de stadiul la care se află aceasta?

1.    Îți faci o listă clară cu lucruri pe care nu le vei tolera niciodată în relația cu o persoană și o comunici. Dar atenție, aceleași lucruri va trebui să le aplici și tu in relația cu ceilalți. Nu poți să pretinzi ca bărbatul din viața ta să îți vorbească frumos, în timp ce tu îi vorbești urât.

2.    Comunici de la începutul relației lucrurile care te deranjează, indiferent de cât de mult îți place bărbatul respectiv. Există un anume fel în care comunicăm aceste lucruri care fac diferența. Atitudinea de genul ”îmi este rușine să îi spun” va transmite slăbiciune și dependență.

3.    Învață să faci diferența între părerea cuiva despre tine și ceea ce permiți acelor cuvinte să însemne pentru tine. Părerea celorlalți nu te definește. Propriile tale valori și barierele sănătoase pe care le pui în relații vor defini tipul tău de personalitate.

4. Spune STOP comportamentului nepotrivit chiar din primele dăți când se manifestă. Știu că este greu să faci asta când îți place un bărbat, dar cu cât vei face mai multe compromisuri de dragul lui, cu atât mai mult va împinge și el limitele.

 

Share articol
contact

Poți programa o ședință la

Sau îmi poți trimite mesaj:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trimite Mesaj

Înscriere eveniment

Programează o ședință