Ce te împiedică să ai relația pe care o dorești?

Mă întreabă destulă lume care cred eu că sunt greșelile pe care le fac oamenii în relații. În loc să le numesc greșeli, îmi place să cred că sunt experiențe din care ar trebui să învățăm câte ceva.

În primul rând, din fiecare relație prin care trecem, este necesar să învățăm ceva despre noi. Dacă ai multe relații, cu siguranță capeți o experiență despre cum relaționează bărbații, ce tipologii, caractere și personalități au.

Dar ce îți spune această experiență despre tine, despre nevoile pe care le ai tu, despre genul de relație sau de bărbat la care visezi?

Simți că, oricâtă experiență ai acumula, se repetă în viața ta aceleași tipare pe care nu le dorești, ai relații care nu te satisfac și îți lasă un gust amar? Te concentrezi mereu doar pe un gen de bărbat care te atrage și nu pe RELAȚIA pe care o visezi pentru tine?

Haide să privim la câteva bariere pe care s-ar putea să le fi construit de-a lungul anilor și care te pot împiedica să ai o relație armonioasă în care să te simți împlinită, fericită, în care să poți fi tu însăți.

Cosmetizezi adevărul

Cel mai greu lucru de suportat, în multe situații, este adevărul despre noi, despre relația în care suntem, despre ceea ce simțim, despre momentul în care ne aflăm în viață.

Ne este mai ușor să vedem adevărul din viața altor oameni pentru că nu vrem să îl vedem pe al nostru. Acoperim ceea ce doare în noi aratând cu degetul spre ceilalți.

Te rog să îți dedici câteva momente ție, acum, și întrebă-te: care este adevărul despre mine, despre relația mea? Am ceea ce îmi doresc sau mă păcălesc cu gândul că mâine o să fie mai bine, că data viitoare o să aleg mai atent.

Acceptarea adevărului aduce de cele mai multe ori o ușurare în starea actuală, chiar dacă doare la prima vedere. Pentru că dacă știm adevărul, am putea să ne preocupăm de problema reală.

Înlocuiești fericirea personală cu dependența emoțională

Cea mai sigură cale de a îndepărta un bărbat de noi este să devenim dependente, agățate emoțional de un EL, suspicioase. Fie că facem asta în public sau în intimitate.

Partea interesantă este că dependența nu se manifestă doar prin ceea ce spunem, ci mai ales prin ce simțim. Pentru că ceea ce simțim în interior se transmite în exterior, oricât ne-am chinui să demonstrăm contrariul. Nu contează că zâmbim sau ne închidem în noi când nu ne convine ceva. Cel de lângă noi va percepe mai clar vibrația pe care o transmitem și nu vorbele pe care le spunem.

Conflictul în relații apare mai degrabă din lucrurile pe care nu le comunicăm și nu prin acțiuni.

Iată câteva exemple:

– Stăm lângă telefon și tot așteptăm să sune în loc sa ne vedem de programul nostru și de lucrurile care ne fac plăcere. Iar atunci cand el sună într-un final suntem deja agitate și comunicarea se blochează.

– Deși aveam alte planuri făcute, renunțăm imediat la ele când EL ne face o altă invitație, pentru că nu vrem să ratăm ocazia. O femeie care este mereu la dispoziția unui bărbat nu mai este atractivă. Devine o pradă mult prea ușoară.

– Vrem să ne dovedim de folos sau să arătăm că suntem puternice făcând din ce în ce mai multe lucruri pentru el sau, și mai rău, în locul lui. Dacă ție ți-ar deschide cineva ușa de la intrare o vreme îndelungată, nu e așa că în timp vei considera că asta trebuie să facă mereu? La fel și în relație, cu cât faci mai multe lucruri care intră în responsabilitatea lui, cu atât se va obișnui mai mult cu asta. Nu faci altceva decât să îi ei locul și rolul.

Nu îți exprimi corect sentimentele și dorințele

Aud de foarte multe ori la clientele mele : “dacă mă iubește, ar trebui să știe ce vreau, ce îmi place, ce gândesc. Să intuiască ce ar trebui să facă pentru mine”. Dacă tu nu știi ce vrei, cum să știe el ? Sau dacă știi și nu îi spui, cum ar trebui să ghicească ?

Ar fi util să acceptam și să ne obișnuim cu gândul că bărbații nu ghicesc ce gândesc femeile. Ei funcționează total diferit de noi.

Spune-i ce simți cu adevărat și se va simți conectat cu tine prin emoțiile tale!
Spune-i ce îți dorești și va găsi o modalitate să îți îndeplinească dorințele!
Spune-i ce nu îți place, fără să îl acuzi, și se va strădui să nu repete acțiunile care te deranjează!
Respectă-i deciziile și se va simți mai sigur și confortabil în preajma ta!

Pare însă că ne este mai ușor să aplicăm strategii în relații, să manipulăm în loc să exprimăm firesc ceea ce simțim față de un bărbat. Doar că asta are un rezultat extrem de previzibil : îl vom îndepărta de noi. Bărbații nu sunt atât de nepricepuți pe cât am vrea noi să credem.

În loc de strategii este nevoie să îți comunici corect sentimentele și emoțiile. Vei spune că asta este nebunie curată, că un bărbat nu trebuie să știe ce simți, pentru că atunci el va prelua controlul asupra relației și asupra ta.

Da, doar că până acum poate nu ai știut cum să faci asta, cum să comunici eficient ceea ce simți într-un fel care funcționează și care aduce rezultate pozitive în relația cu bărbatul din viața ta.

Și până nu înveți să faci asta, nu vei scăpa niciodată de teama de a-i spune lui ceea ce simți cu adevărat.

 

Share articol
contact

Poți programa o ședință la

Sau îmi poți trimite mesaj:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trimite Mesaj

Înscriere eveniment

Programează o ședință