Cel mai bun cadou de sărbători: iubește-ți corpul!

Mi-ar plăcea ca oamenii să umble goi pe stradă, ca la originea lumii, atunci când Adam și Eva se simțeau perfect în pielea lor. Până când șarpele a venit cu fatidica insinuare “dar DACĂ?!”.

Insecuritate, teamă, furie, frustrare, nemulțumire și neputință. Pe toate le simțim față de trupul nostru. Mereu este ceva care nu ne satisface. Și ne gândim că, “dacă” am fi altfel din punct de vedere fizic, multe lucruri s-ar schimba:

 • Dacă eram și eu mai înaltă!
 • Dacă nu aveam burtă!
 • Dacă aveam sânii mai mari!
 • Dacă aveam picioarele mai subțiri!
 • Dacă nu aveam nasul așa mare!
 • Dacă …………………………………….. te las pe tine să completezi.

Cum să ne acceptam corpul?

Corpul este locuința pe care am primit-o în dar pentru ca sufletul nostru să locuiască în ea. De ce ne este atât de greu să îl acceptăm? De ce tânjim să avem corpul sau trăsăturile altcuiva? De ce ne este greu să fim mulțumiți și împăcați cu ce avem noi?

M-am pregătit să scriu o listă lungă cu tips & tricks pentru marea majoritate a defectelor care afectează imaginea de sine a femeilor, în general.

Dar după ce am scris, am șters tot. Pentru că nu despre asta vreau să vorbesc, de fapt.

Mai degrabă aș pune o întrebare simplă: Ce am putea influența pentru a ne simți bine în corpul nostru? Iar aici nu mă refer la operații estetice.

Dacă avem o problemă cu greutatea, atunci știm clar că mersul la sală sau exercițiile fizice reprezintă soluția. Plânsul de milă cu punga de chipsuri în brațe, nu ajută. Nu îmi spune că nu se poate, pentru că știu că se poate cu multă voință și consecvență. Îmi pot permite să fac această afirmație pentru că eu însămi am slăbit 40 de kg după sarcină.

Dacă simți că ai defecte care nu se pot repara, atunci transformă orice potențial defect într-un avantaj. Poți să-ți construiești un stil personal aparte, doar în jurul unui astfel de așa-zis defect.

Dar, provocarea mea reală este:
SĂ ÎȚI IUBEȘTI CORPUL AȘA CUM ESTE!

OK, știu. O să îmi spui că e ușor de zis și că îndemnuri motivaționale poate oricine să spună. Poate crezi că nu știu ce înseamnă să trăiești cu defectul X sau Y.

Se poate să fie așa. Se poate să ai dreptate.

Dar, dacă simți că nu poți schimba nimic și tot ce ai făcut până acum a fost să îți urăști corpul, de ce nu ai încerca altceva? Să îl iubești, pur și simplu!

Când vei face asta, vei vedea că ți se vor deschide altfel căile de comunicare cu ceilalți. O persoană, în special o femeie, care se acceptă așa cum este va fi mult mai atractivă pentru bărbați comparativ cu o femeie frumoasă după standarde, dar plină de insecurități și frici.

Știu că nu vei putea face asta de la o zi la alta, dar aș vrea să încerci următorul plan în zilele ce urmează:

 • Privește-te în fiecare dimineață în oglindă și începe să apreciezi ceea ce vezi.
 • Spune-ți cu voce tare: îmi iubesc trupul! Este datoria mea să-l prețuiesc și să îl îngrijesc!
 • Acordă-ți timp doar pentru tine, pentru lucrurile care îți fac plăcere.
 • Ai grijă de trupul tău și nu îl lăsa mereu la urmă, după toate celelalte priorități din viața ta. Corpul este o parte principală din feminitatea ta.
 • Ține cont de faptul că trupul tău nu reprezintă în totalitate ceea ce ești tu. Tu ești mai mult. TU EȘTI CEEA DE SIMȚI, CEEA CE CUNOȘTI, CE FACI .

Nu aș vorbi despre ceva ce nu am experimentat personal. Am cochetat ani de zile cu gândul unei intervenții chirurgicale estetice. Nu mă puteam privi în oglindă fără să întreb “de ce?”.

Dar, mi s-a spus după controale medicale amănunțite că nu se poate face această intervenție fără riscuri.  Și atunci am realizat că nici nu am nevoie de asta. Mi-am privit corpul cu acceptare și iubire până am ajuns să fiu împăcată cu mine.

Ce simt bărbații când noi nu ne iubim:

Femeile frumoase au la fel de multe insecurități ca și cele care poate nu au fost înzestrate cu un trup de invidiat.

Starea de nesiguranță este apăsătoare și urâtă atunci când, în ciuda confirmărilor și complimentelor primite de la partener, femeia caută cu tot dinadinsul să dovedească contrariul.

Am întrebat un bărbat ce îi displace cel mai mult la o femeie și mi-a spus cu cea mai mare tristețe în glas :

”Urăsc să îi spun mereu că e frumoasă și ea să nu mă creadă. Să îi spun că îi ador trupul și ea să se ascundă atunci când vreau să facem dragoste. Obosesc când trebuie mereu să validez un trup când eu sunt iremediabil îndrăgostit de ființa care îl poartă. Este atât de obositor! Mi-ar plăcea ca femeile chiar să ne creadă pe cuvânt atunci când le spunem că le admirăm corpul”
Alex , 35 de ani.

 Ce soluție ai ca să închei războiul cu propriul corp?

IUBEȘTE-L, îngrijește-l și poartă-l cu mândrie prin lume.
TU nu ești doar corpul tău. Privește-ți corpul ca pe un mijloc de transport. Către visele și pasiunile tale. Acceptarea propriului corp îți oferă încredere în tine și siguranță în relații.

 

Share articol
contact

Poți programa o ședință la

Sau îmi poți trimite mesaj:

comentarii

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trimite Mesaj

Înscriere eveniment

Programează o ședință