Cinci adevăruri esențiale pe care trebuie să le înțelegi despre bărbați!

Credit foto: Ben White

În experiența mea în lucrul cu femeile observ des un numitor comun, o întrebare care pare să roadă mereu în încrederea proprie: ce vor de fapt bărbații? De ce zic într-o zi un lucru iar apoi fac altceva?

De cele mai multe ori, lipsa de înțelegere a bărbatului scade încrederea femeii, oricât de frumoasă, inteligentă și independentă ar fi ea.

Motivul? Femeia se calibrează și evaluează constant în funcție de acțiunile și atitudinile bărbatului.

Este important să cunoști ce nevoi au bărbații, astfel încât să diminuezi neliniștea constantă atunci când nu îi înțelegi acțiunile:

1. Bărbații au o sensibilitate aparte la emoții

Dacă observăm modul în care sunt crescuți bărbații, atât în familie, cât și în societate vom înțelege clar că nu sunt încurajați să își exprime sau accepte emoțiile corect. Ei trebuie să fie puternici, bărbați, învingători, campioni, leaderi, etc.

De aceea emoțiile pe care le simt într-o relație de iubire pot fi copleșitoare. Dacă emoțiile sunt foarte puternice, mai ales atunci când în cuplu apare un conflict, bărbații se închid pur și simplu și nu mai aud nimic sau ripostează extrem de agresiv.

Recomandare:

Atunci când ai o discuție contradictorie cu un bărbat sau un conflict, nu te concentra pe cuvintele pe care le rostești, ci pe tonul pe care îl folosești. Tonul (țipăt, ironie, sarcasm, dispreț) este cel care antrenează o emoție puternică în interiorul bărbatului. Iar el va răspunde tonului tău, indiferent de cuvintele pe care le folosești.

Așadar, când ai ceva important de spus, coboară tonul în loc să îl urci și vorbește despre cum te afectează situația respectivă pe tine

2. Bărbații au nevoie de spațiu

Cum spuneam și mai sus, cu cât este mai puternică emoțional o relație, cu atât bărbatul va avea nevoie mai mare de spațiu ca să se echilibreze. Nevoia asta a bărbaților creează confuzie și frustrare femeilor. Pentru că nu înțeleg de fapt că nevoia de retragere a bărbaților nu are legătura cu femeia, nu înseamnă distanțare față de ea, ci o nevoie de reechilibrare emoțională.

De multe ori se întâmplă ca bărbații să nu știe ce simt, să nu își înțeleagă propriile emoții. Și atunci au nevoie de timp și spațiu să se lămurească.

Bărbații mai au o abilitate pe care femeile nu o înțeleg: aceea de a se detașa complet de emoții. Și atunci nu simt nimic. Asta este de neconceput pentru o femeie!

Recomandare:

Bărbații funcționează mai mult rațional decât emoțional. Dacă vrei să afli ce simte un bărbat, întreabă-l ce crede despre o anumită situație sau ce părere are în loc să îl întrebi ce simte. Este mai simplu pentru el să îți comunice gândurile pe care le are decât emoțiile.

3. Bărbații își arată afecțiunea prin acțiuni

Dacă un bărbat declară și promite un lucru, dar nu se ține de cuvânt, ÎNTOTDEAUNA, dar întotdeauna să crezi acțiunile și nu vorbele.

Ceea ce face un bărbat spune mai multe și mai clar despre caracterul lui decât ceea ce promite. Pentru bărbați cuvintele nu au aceeași însemnătate ca și pentru femei.

Apoi, să nu uităm că bărbații reacționează la fel de puternic din impuls ca și din procesul logic. Ciudat, nu? Cu totul opus, paradoxal.

Motivul este că uneori bărbații tind să comunice ceea ce simt la impuls. Dacă se creează un context romantic este foarte posibil să facă declarații sau să promită anumite lucruri sub impulsul emoției de moment. Odată ce emoția dispare poate dispărea și dorința de a îndeplini promisiunea făcută sau declarațiile aprinse.

Recomandare:

Întâlnesc prea multe femei prinse în jocul declarațiilor și promisiunilor de moment ale bărbaților ca mai apoi să aștepte frenetic ca acestea să se îndeplinească.

De aceea este vital să observi lipsa de congruență între vorbe și fapte. Dacă un bărbat promite și nu se ține de cuvânt, nu îi găsi mereu justificări. Nu te lăsa prinsă în acest joc. Acțiunile unui bărbat sunt cel mai bun indiciu despre adevăratele lui sentimente și caracter.

Cu atât mai puțin recomandat este să acționezi în locul lui. Dacă un bărbat promite și nu se ține de cuvânt, nu găsi soluții pentru ca el să-și îndeplinească promisiunea, nu iniția în locul lui. Nu vei face altceva decât să crești gradul de dezamăgire și suferință când vei realiza în final adevărul.

4. Bărbații au nevoie de limite

Atunci când iubesc, ultimul lucru la care se gândesc femeile este să comunice nevoile pe care le au și mai ales să impună limite sănătoase. Femeile cred că bărbatul va înțelege de la sine ce să facă, cum să se comporte și ce limite să respecte.

Doar că lucrurile nu funcționează așa pentru toți bărbații. Cu cât femeile sunt mai permisive, cu atât bărbații vor folosi asta în avantajul lor. Și în acel moment vor pierde și respectul față de femeie și dorința de a o cuceri.

O femeie fără limite, fără verticalitate va fi întotdeauna o victimă sigură pentru abuzurile din partea bărbaților.

Recomandare

Învață să îți recunoști valoarea, principiile și limitele în fața bărbaților, încă de la începutul relației. Nu permite acțiuni, gesturi, vorbe sau atitudini cu care nu te simți confortabil în idea că el se va prinde singur de toate astea.

Nu renunța la viața ta, prietenii, pasiunile tale doar pentru că a apărut în viața ta bărbatul care îți place. Unui bărbat trebuie să îi faci loc în viața ta, nu să renunți cu totul la ea.

5. Bărbații vor să fie eroii femeii pe care o iubesc

Bărbații sunt construiți să cucerească, să reușească. Ceea ce își doresc cel mai mult este într-un cuvânt: PUTERE. Cum spunea Oracolul din Matrix: ”Ce își dorește un bărbat care are putere? Și mai multă putere.”

Valoarea unui bărbat matur se cântărește prin ceea ce obține și obstacolele pe care le depășește. Orice problemă depășită de către un bărbat este o modalitate de a-și demonstra valoarea. Este confirmarea că este puternic, inteligent și ferm.

Același lucru este valabil și în relația cu o femeie. Un bărbat adevărat va dori mereu să o facă fericită, să simtă că îi poate oferi protecție, siguranță și confort. De aceea, stabilitatea financiară pentru un bărbat este extrem de importantă și uneori pare că pune profesia înaintea relației. De cele mai multe ori, așa și este. Pentru el, o slujba bună este modul în care are grijă de parteneră sau de familie.

Recomandare:

Femeilor le vine natural să intre în rolul de salvator sau mamă. Este excelent să exersăm acest rol cu cei mai puțin ajutorați ca noi, familie, bătrâni, copii, dar nu cu bărbați.

De aceea, cea mai înțeleaptă atitudine din partea unei femei atunci când bărbatul ei are o problemă este să stea departe de impulsul de a rezolva problemele în locul lui. Intențiile ei vor fi interpretate ca lipsă de încredere în el, lipsă de respect sau considerație.

În această situație, cel mai important lucru pe care îl ai de făcut este să îl asculți activ și să îl asiguri de faptul că ai încrederea că EL va găsi cea mai bună soluție.

 

Share articol
contact

Poți programa o ședință la

Sau îmi poți trimite mesaj:

comentarii

2 Responses

  1. Buna,îți dau mare dreptate în ce ai scris aici.Chiar așa și este!..Eu ca homosexual așa văd lucrurile,sper sa mai scrii articole pe tema asta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trimite Mesaj

Înscriere eveniment

Programează o ședință