Cum folosim aplicațiile de online dating pentru a găsi un partener potrivit?

Deși nu se discută deschis despre asta, scena datingului virtual este din ce în ce mai activă, însă România nu are încă studii relevante despre online dating. Informațiile pe care vi le voi prezenta mai jos reprezintă date coroborate din propriile mele interviuri cu persoane care activează în mediul online (bărbați și femei deopotrivă), precum și din experiența clienților mei.

Peste 80% dintre clientele mele cu care lucrez în privat și care nu se află într-o relație oficială sunt active pe site-uri de dating, dar foarte puține ar recunoaște acest lucru față de alte persoane. Și asta din cauza prejudecăților legate de prezența în online a persoanelor care își caută un partener.

Nu este o rușine să te afli pe site-uri de dating. Ar fi ca și cum ai spune că este o rușine să mergi într-un loc public și să accepți să stai de vorbă cu un necunoscut. Mai periculos cred că este să te afli în acel loc (Tinder, badoo, happen, etc) și să nu știi regulile, să nu cunoști percepțiile și abordările.

De aceea aș vrea să deschid acest dialog, având în vedere numărul din ce în ce mai mare de oameni care speră să găsească iubirea online. Societatea, din păcate, ne forțează în acest mediu și consider că ne-ar ajuta să fim pregătiți și alerți.

 

Cine se află pe aplicații de online dating?

Prezența bărbaților pe aplicațiile de online dating este mai mare decât cea a femeilor, însă nu cu mult. Conform site-ului e-harmony 53%  dintre utilizatori sunt bărbați, iar 47%, femei.

Marea dificultate în comunicarea pe aceste aplicații este reprezentată de percepții. În România cel putin, unde avem o societate încă tradiționalistă, percepția majoritară este că pe siturile de online dating își fac cont doar persoane cu intenții nu foarte serioase. Și dacă adăugăm acestei percepții și sexualizarea femeii în toate mediile, atunci modul superficial în care bărbații se raportează la femei am putea spune că este de înțeles.

Greșeala pe care o face multă lume este să trateze aplicațiile de online dating ca pe o vitrină cu produse fresh în care noutatea și presupusa compatibilitate sunt doar la un gest distanță. Nimeni nu mai are timp și răbdare să se cunoască, să se descopere, suntem în fața unei relaționări de tip fast food. Nu mai avem timp de gourmet.

Important de reținut este faptul că oamenii din online sunt la fel cu cei din offline: își vând aceeași imagine, au aceleași comportamente și intenții, exprimate chiar  mai relaxat și mai direct în online.

 

Ce caută femeile pe aplicații online?

Ca și în viața de zi cu zi, femeile vor căuta mereu atenție, validare și o potențială relație. Și nu este absolut nimic în neregulă cu asta.  Online dating este doar o alternativă la viața agitată pe care o avem, lipsa de evenimente de socializare în care să putem întâlni oameni noi.

Tinder și alte aplicații online reprezintă o excelentă oportunitate de a observa comportamentul bărbaților. Este important să înveți să aduni informații, să capeți experiență într-un mediu relaxat, să înțelegi ce funcționează pentru tine și ce nu, să te expui ca femeie fără să simți că cerșești atenție sau validare. Este și un mod eficient de a te obișnui cu respingerea și de a respinge la rândul tău oameni cu care nu rezonezi, fără să iei prea personal acest process.

 

”Tinder este cea mai bună școală de comunicare și relaționare, dacă știi să observi și să înveți.”

 

Potențialul pericol în datingul online va fi pentru femeile care nu au o experiență profundă de viață, care nu au decantat și învățat din trecutul lor amoros și care se vor expune mai mult în mediul online. Este important să înțelegem și să acceptăm că femeile sunt înclinate spre idealizarea relațiilor, proiectează mult prea repede înainte sa observe semnale de alarmă.

 

Ce caută bărbații pe Tinder?

Imaginează-ți că ești la o petrecere și deja știi cine va veni. Nimic surprinzător, nu te aștepți la nimic nou, îi cunoști deja pe toți cei de acolo. Dar dacă la acea petrecere apare o persoană interesantă, diferită de toate cele întâlnite până acum? Cu siguranță îi vei acorda atenție.

Indiferent de mediul în care se află, bărbații vor acorda mereu atenție unei femei cu atitudine, eleganță, care îi tratează cu respect, care impune fin și delicat limite ferme și care este asumată.

Sigur că o parte din bărbați caută aventură, o altă parte validare, alții sunt pregătiți pentru relații, iar altii nu știu nici ei ce caută mai exact. Și tocmai de aceea este important ca o femeie să identifice aceste comportamente fără să generalizeze, însă.

Un procent destul de semnificativ dintre bărbații prezenți pe site-urile de dating, continuă să fie într-o relație oficială. Ceea ce spun ei că își doresc să găsească aici este ceea ce le lipsește acasă: noutatea, comunicarea, incitarea, spice-ul. În vreme ce unii nu se sfiesc să declare că vor doar aventuri amoroase pasagere, alții declară că își doresc doar comunicare sau o incitare sexuală fără a o concretiza neapărat în plan fizic.

Cel mai dificil de identificat însă este profilul bărbatului care caută validare. El nu își dorește nici relație, uneori nici măcar aventuri, însă găsește o satisfacție în numărul de cuceriri online. Pentru că un bărbat imatur își evaluează masculinitatea prin numarul de ”noutăți” cu care se poate lauda: gadgeturi, posesiuni și, de asemenea, femei.

Cum ne comportăm în online dating?

Bărbații sunt puternic influențați de aspectul vizual în primă fază, așa că nu îi considerați superficiali dacă iau o decizie pe baza fotografiilor de profil. Ține de abilitatea femeii să direcționeze lucrurile spre o comunicare profundă, odată ce conexiunea a fost realizată.

Iată câteva sfaturi pentru femeile care își caută iubirea pe site-uri de online dating:
– imaginile de profil să fie recente, clare, neretușate. Cinci imagini sunt suficiente.

– folosește imagini de tip portret, dar și imagini prin care poți să transmiți pasiuni, hobby-uri sau alte preocupări pe care le ai. Astfel vei crea elemente de interes comun cu bărbații din aplicații.
– fii onestă cu vârsta pe care o ai pentru că vei avea un real stres mai târziu când va trebui să confrunți acest adevăr dacă relația ajunge la un nivel serios.

– trece în descriere înălțimea pe care o ai. Este un factor de departajare în cazul în care ești o persoană înaltă.

– creează un text descriptiv care spune ceva despre tine și despre intențiile tale pe Tinder, dar într-o manieră detașată, asumată și jovială.

– comunică politicos, elegant, feminin, ca și cum acel bărbat se află în fața ta, la o cafea. Dacă bărbatul are o atitudine nepotrivită față de tine, asta spune ceva despre el și nu despre tine.

– atrage atenția asupra comportamentelor și discuțiilor nepotrivite în mod ferm, dar elegant. Să nu te simți obligată să răspunzi întrebărilor indecente sau nepotrivite.

– pune de la început întrebările al căror răspuns ți-l dorești: ocupație, statut marital, așteptările lui de la această interacțiune. Astfel, nu pierzi timpul cu persoane cu care nu rezonezi.

– prima întâlnire este de recomandat să fie într-un spatiu neutru, public, niciodată la el sau la tine. O întâlnire care începe prin sex se direcționează mult mai greu spre o relație.

 

Este potrivit online dating pentru o relație stabilă?

Cu siguranță DA. Am consiliat zeci de femei în folosirea aplicațiilor online cu success și am fost prezentă la nunțile lor cu parteneri găsiți în acest mediu.

”Online dating funcționeză pentru orice femeie, dacă știe să comunice, dacă are încredere în ea și dacă știe exact ce își dorește de la o relație!”

O femeie sigură pe ea și pe atuurile ei va influența în orice mediu. Oamenii sunt aceeași, indiferent de locul în care se află.

Dacă vrei să ai o prezență magnetică indiferent de mediul în care te afli, pot să ajut. Am dedicat timp și pasiune în dezvoltarea unor metode clare și eficiente care funcționează rapid. Găsești aici modalitățile de a intra în contact cu mine.

 

Cum te pot ajuta să îți schimbi radical viața când lucrezi cu mine:

  • Înveți să ai o încredere debordantă în tine și să fii mereu conectată feminitatea ta
  • Poți identifica și părăsi cu ușurință relații toxice sau bărbați care nu sunt potriviți pentru tine
  • Știi ce să spui și cum să te porți astfel încât să ii inspiri pe ceilalți să te vadă așa cum ești, fără teamă
  • Te exprimi corect astfel încât să creezi atracție imediată din partea bărbatului pe care il dorești
  • Obții relația adevărată pe care o dorești și pe care o meriți

Dacă vrei să schimbi radical modul în care funcționezi în relații și dacă ești gata să îți descoperi puterea feminității tale, sunt aici să te îndrum.

 

Share articol
contact

Poți programa o ședință la

Sau îmi poți trimite mesaj:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trimite Mesaj

Înscriere eveniment

Programează o ședință