Cum știi dacă un bărbat te iubește?

Mă iubește? Nu mă iubește?

Vă aduceți aminte jocul? De departe de a fi un joc pentru multe femei, întrebarea asta chinuie multe gânduri și tulbură liniștea celor care nu au siguranță în iubire.

Femeile discută fiecare detaliu cu prietenele, citesc articole despre semnele care îți demonstrează că el te place, fac teste de compatibilitate, analizează fiecare text sau mesaj de la el, fiecare expresie a feței lui în speranța că vor descoperi un indiciu vital.

Partea tristă este că toate astea sunt o pierdere de vreme. Pentru că este foarte simplu să descifrezi dacă un bărbat te place: devine evident. Nu este nevoie să ghicești.

Când trebuie să ghicești dacă te afli într-o relație, atunci aceea nu este cu siguranță o relație.

Când este nevoie să cauți indicii dacă te place, cred că ai deja răspunsul.

De unde vine confuzia?

Dacă este atât de evident când un bărbat te place, de unde atâta confuzie?

Întâlnești din nou un bărbat, sau poate ești deja într-o relație. Simți atracție, chimie, ieșiți împreună, faceți lucruri și totuși te întrebi constant dacă te place pentru că nu face nimic important pentru relație. Nu duce lucrurile mai departe.

Te gândești că acea chimie pe care o simți, nu se poate să fie doar de o parte. El pare atras de tine. Și atunci? Ce se întâmplă?

Prima data apar scuzele și scenariile:

– poate nu este încă pregătit

– poate îl intimidez

– poate că îi este teamă de respingere

– poate sunt prea puternică pentru el

 

Căutăm orice scuze, dar nu luăm în calcul și altă variantă: poate că el nu este de fapt ancorat în această relație. Poate doar eu o văd așa.

Bărbații nu își ascund interesul

Când un bărbat te place, devine evident. Când este interesat, va pune lucrurile în mișcare. Când te place, va găsi motive să fie în preajma ta și să îți dea de înțeles că este prezent și implicat.

Până atunci, dacă doar tu te vezi într-o relație care nu există, se cheamă o relație imaginară. Ea este doar în mintea ta.

Confuzia cea mai mare vine din acea zonă gri, incertă în care bărbatul îți arată un oarecare interes, dar nu se întâmplă nimic semnificativ din partea lui. Starea de nesiguranță face lucrurile și mai atractive însă, mai incitante.

Și atunci îți spui: sunt o femeie puternică. Dă-mi o problemă și o rezolv!

Pentru că, la nivel inconștient, toți dorim ceea ce se obține greu. Dacă e prea ușor, nu are valoare. Vrem ceea ce nu putem avea.

Uneori, dacă un bărbat ne place și ne arată asta, devine neinteresant. Plictisitor chiar. Cu cât este mai greu de atins, cu atât mai interesant și mai captivant jocul.
Am întâlnit atâtea femei prinse în acest joc al minții și știu cu ce suferință vine la pachet această atitudine.

Andreea a descoperit diferența

Lucrez cu Andreea (numele este schimbat pentru păstrarea confidențialității) de ceva vreme. Dezamăgită de tot efortul ei depus într-o relație de 7 ani care s-a destrămat subit și fără prea multe explicații, căuta răspunsuri. De multe ori o întâlneam cu lacrimi în ochi și nu înțelegea cum arată un bărbat care o place cu adevărat, care o respectă și care este interesat de ea. Îi era teamă că nu va mai găsi acel bărbat. Îi era teamă să plece din relația toxică în care se afla de mult timp.

Dar a făcut-o.

Și chiar atunci s-a întâmplat ceva ce a luat-o prin surprindere.

M-a întâmpinat într-o seară cu cel mai mare zâmbet pe chipul ei cald. Un chip pe care îl știam doar brăzdat de lacrimi. Cu ochi mari, albaștri, expresivi.

– Violeta, am întâlnit un tip. Chiar în ziua și în locul în care îmi făcusem curaj să mă duc să îmi caut locuință. De fapt, eram amândoi interesați de același apartament.

Am întrebat-o pe Andreea ce a găsit interesant la acest bărbat.

Mi-a spus că imediat ce au început să vorbească, el a făcut pași spre ea. I-a cerut numărul de telefon și a invitat-o în oraș. La început, nu i-a plăcut de el. Parcă nu era așa multă chimie, parcă era prea ușor.

Dar, i-a acordat o șansă. Și curând a început să vadă că în el se aflau multe dintre atitudinile și calitățile pe care ea le căuta la un bărbat:

– el face pașii spre relație, și asta o bucură nespus

– este interesat de ce îi povestește ea și îi completează natural toate vorbele

– conversațiile curg de la sine, nu este nimic forțat

– îi face complimente și are o strălucire aparte când face asta

– în preajma lui, se simte ea însăși

– a descoperit că au principii și așteptări comune. Când el îi povestea despre ele, Andreea părea că își aude gândurile cu voce tare.

Ce putem învăța din experiența Andreei
  1. Când ai curajul să îți întinzi aripile și să zbori, vei avea mai multe oportunități, vei vedea lucrurile în ansamblu.
  2. Dacă înțelegi ceea ce ai tu nevoie într-o relație, vei ști ce să cauți la un bărbat.
  3. Oportunitățile adevărate se așează doar într-o mână din care am aruncat ce este toxic.
  4. Dacă ai răbdare să treci peste aparențe și nevoi superficiale, poți afla esența unui om.

 

Share articol
contact

Poți programa o ședință la

Sau îmi poți trimite mesaj:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trimite Mesaj

Înscriere eveniment

Programează o ședință