Există reguli care pot transforma o relație! Află care sunt acestea!

Majoritatea oamenilor cred că în relații nu există reguli, că iubirea vine pe nepregătite, cu bune și rele, și, ori merge de la sine, ori renunțăm la prima problemă care apare în cale.

Mai credem că cel de lângă noi trebuie să ne iubească așa cum suntem, indiferent de comportamentul nostru.

Astfel vine o relație, și încă una, o dezamăgire, apoi mai multe și apoi ne întrebăm dacă mai putem găsi iubirea adevărată, dacă mai putem întâlni un partener așa cum dorim. Și totuși, de ce sunt oameni care nu învață din greșeli, de ce repetă aceleași comportamente în relații așteptând ca data viitoare să fie mai bine ?

De cele mai multe ori, manifestăm același cerc vicios, repetitiv, în relații pentru că suntem convinși că noi nu trebuie să schimbăm nimic, pentru că nu am găsit încă acel om care ni se potrivește ca o mănușă.

Se poate schimba o relație aplicând reguli ? Idealiștii ar spune ca nu. Eu spun că orice formă de parteneriat – și o relație de iubire este o formă de parteneriat până la urmă- ar trebui să aibă câteva reguli clare.

Îți prezint patru reguli pe care le poți aplica în relația cu partenerul tău. Când le aud pentru prima oară, cele mai multe femei se revoltă. Și este normal, înțeleg, pentru că le cer să renunțe la tot ceea ce au făcut în relații până acum. Le cer să renunțe la control. Pare o nebunie să renunți la control în orice tip de relație, mai ales într-una de iubire.

Știu că pare ciudat, dar vei vedea că este o metodă care funcționează. Pentru că îți cere să renunți la controlul asupra celuilalt și să preiei controlul asupra ta.

Nu contează care este situația actuală între tine și partenerul tau – respectând aceste reguli vei vedea că relația ta se îmbunătățește vizibil. Vei evita și elimina multe conflicte, lăsând loc pentru o comunicare mai bună și armonie între voi.

Iata cele patru reguli de aur într-o relație :

1.   Nu încerca să-ți controlezi partenerul

De cele mai multe ori, îl controlăm pe celălalt nu pentru că ne lipsește încrederea în el, ci în noi. Reproșurile, cicăleala, interogarea sunt forme de control.
Iată câteva exemple:
– Să duci gunoiul acum !
– Fă ce trebuie să facă un bărbat în casă….
– De ce nu mă suni mai des ?
– Unde ai fost, ai zis că faci asta sau cealaltă ?

2.   Nu încerca să influențezi un rezultat deja planificat de tine

De cele mai multe ori, femeile au deja în minte rezultatul final al unei relații, înainte ca aceasta să fi început. În loc să trăiască prezentul, să se bucure de momentul în care se află relația, ele au făcut în mintea lor planul pentru viitor și nu fac altceva decat să îl convingă/manipuleze pe bărbat să ajungă acolo unde vor ele.
Cea mai periculoasă întrebare în primele luni sau săptămâni de relație este : încotro se îndreaptă relația noastră ?
Oricât de justificată ni s-ar părea întrebarea, decizia despre direcția în care se îndreaptă relația aparține bărbatului.

3.   Nu încerca să îți manipulezi partenerul

Toți bărbații pe care îi cunosc, fără excepție, declară că preferă de un million de ori ca femeile să le spună direct ce vor, în loc să trebuiască să ghicească din subînțelesuri. Și cu toate acestea, femeile cad în această capcană foarte des.

Vă sună cunoscute următoarele replici adresate lui?

  • N-ar fi mai bine să……
  • Nu crezi că este o idee mai bună să……
  • Nu crezi că ar trebui să faci/facem asta
  • Nu ar trebui să faci asta
  • Hai, te rog, trebuie să faci asta pentru mine

4.   Invață să accepți NU ca răspuns din partea partenerului tău

Da, știu că asta nu place nimănui, dar este foarte util să învățăm să o aplicăm. Dacă cineva a spus o dată NU, de ce te-ai bucura că l-ai întors din drum și a spus DA sub avalanșa de reproșuri, amenințări sau insistențe ? El are dreptul de a spune nu, așa cum și tu ai dreptul de a nu renunța la planurile tale, cu sau fără el.

Cele patru reguli de mai sus au un numitor comun: respectul față de bărbatul cu care te afli într-o relație și față de tine.

Un bărbat pe care nu îl respecți, nu îți va fi niciodată devotat indiferent cât de inteligentă, frumoasă ori bogată ești! Un bărbat pe care nu îl respecți, nu te va putea face niciodată fericită.

Să nu crezi însă că promovez femeia tip accesoriu care nu are nimic de spus în relație, care nu cere respect la rândul ei și care nu știe să ceară ce vrea. Din contră, susțin că acesta este un element fundamental ca să te simți împlinită într-o relație.

 

Share articol
contact

Poți programa o ședință la

Sau îmi poți trimite mesaj:

comentarii

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trimite Mesaj

Înscriere eveniment

Programează o ședință