Ingredientul secret al atractivității feminine.

Ce este atractivitatea feminină?

Te-ai întrebat ce oare îi face pe bărbați să se îndrăgostească de o femeie? Există un anume tip de femeie de care toți bărbații se îndrăgostesc iremediabil?

Este evident că nu există un tipar pe femeie sau bărbat care se potrivește ca o mănușă tuturor. Oamenii se îndrăgostesc după criterii conștiente într-o anumită măsură, dar mai ales după tipare inconștiente.

Cu toate acestea există anumite trăsături/atribute feminine care contribuie într-o proporție majoră la crearea atractivității.

Una dintre cheile atractivității feminine – destul de ocolită și de cele mai multe ori greșit înțeleasă, este vulnerabilitatea.

Atunci când o femeie atractivă, evoluată și puternică în ochii tuturor devine vulnerabilă din punct de vedere emoțional în fața unui bărbat, ea poate crea o conexiune aparte, cum puține femei sunt în stare să o facă.

Dacă o femeie devine vulnerabilă în preajma unui bărbat, va declanșa în el instinctul de a o proteja și de a lăsa, la rândul lui garda jos.

Iar atunci când un bărbat se simte în siguranță să fie el însuși (cu toate insecuritățile și imperfecțiunile lui) în preajma unei femei, nu există putere mai mare pe care ea să o aibă asupra lui.

Chiar dacă vulnerabilitatea sperie de cele mai multe ori este un risc pe care e bine să-l încerci. Pentru că va conduce la intimitatea și pasiunea după care ai tânjit mereu.

Ce înseamnă să fii vulnerabilă?

De cele mai multe ori oamenii asociază vulnerabilitatea cu slăbiciunea sau supunerea. Doar că este exact opusul: ca să te poți arăta așa cum ești, cu calități și defecte, ai nevoie de o mare doză de curaj.

Floarea de colț mi se pare un exemplu potrivit pentru vulnerabilitate. Puține plante cresc în condiții atât de dificile, și cu toate acestea floarea de colț este una dintre cele mai dorite și vânate plante.

A fi vulnerabilă înseamnă să te accepți total așa cum ești, cu imperfecțiunile tale. Să ai curajul de a-ți exprima emoțiile și nevoile în fața unui bărbat, chiar dacă nu există nicio garanție că vei primi mereu un răspuns pozitiv. Este important să înțelegi că rolul tău este să îți cunoști și să îți îndeplinești nevoile, fiind conștientă că aceasta nu este responsabilitatea celorlalți.

De ce ne este teamă de vulnerabilitate în relații?

Principalul motiv pentru care evităm vulnerabilitatea într-o relație este teama de respingere.

Să fii respins sau să te alegi cu inima frântă reprezintă uneori un risc atunci când te deschizi în fața cuiva care îți place. Iar oamenii evită asta cât pot de mult.

Însă evitând deschiderea și vulnerabilitatea, oamenii evită conexiunea profundă, bucuria și împlinirea de a fi pe deplin autentic.

Un alt motiv pentru care oamenii evită vulnerabilitatea este că nu vor să pară slabi sau dependenți și să sperie astfel un potențial partener.

Este însă o mare diferență între a fi vulnerabil și a fi slab sau dependent.

A fi vulnerabilă înseamnă să poți fi onestă și deschisă cu un bărbat asupra sentimentelor și nevoilor tale, chiar dacă nu obții mereu tot ceea ce îți dorești. Și dacă o persoană importantă din viața ta nu poate sau nu vrea să îți îndeplinească nevoile, poți să înțelegi și să găsești metode de a aduce singură echilibrul și armonia în viața ta.

A fi slabă și dependentă înseamnă să îți pui toată speranța că o altă persoană semnificativă îți va îndeplini nevoile și tu vei depinde de asta. Iar în cazul în care acea persoană alege să nu fie alături de tine, vei fi devastată.

De ce sunt atrași bărbații de femei vulnerabile?

Dependența emoțională de un bărbat este calea cea mai rapidă de a-l îndepărta din viața ta. Niciun bărbat matur nu vrea o femeie care se bazează mereu pe sprijinul lui emoțional și are nevoie de validare continuă.

Pe de altă parte, dacă vei încerca mereu să impresionezi un bărbat cu inteligența, sexualitatea, umorul sau competența ta, vei obține efectul opus. Curând, bărbatul își va da seama că folosești aceste atribute ca o mască.

Când o femeie se deschide unui bărbat și îi arată cum este cu adevărat, fără teamă sau nevoie de validare, va putea crea o conexiune aparte pe care bărbatul nu a mai simțit-o cu altcineva.

Atunci când sunt pregătiți pentru o relație serioasă, bărbații sunt atrași de femei cu picioarele pe pământ, reale și care nu se tem să fie autentice.

Bărbații se tem mai mult decât femeile să fie vulnerabili. Când o femeie devine vulnerabilă, îi oferă bărbatului un spațiu de siguranță pentru a face și el același gest.

Deși majoritatea bărbaților se feresc să recunoască, masculinitatea poate însemna presiune, competiție, mai ales în carieră, sport, viața socială și sexualitate.

În preajma unei femei care se iubește și se acceptă pe sine așa cum este ea, bărbatul va avea sentimentul și siguranța că și el va fi acceptat așa cum este, cu toate calitățile și imperfecțiunile sale.

Femeia care devine vulnerabilă în preajma unui bărbat, îi oferă acestuia posibilitatea de a lua decizii, de a prelua controlul și de a o proteja atunci când este nevoie. Femeile se tem să ofere controlul unui bărbat, uitând că aceasta este dinamica corectă într-o relație.

Când un bărbat are ocazia să te ocrotească într-un moment de vulnerabilitate iar tu îi vei arăta apreciere pentru asta, îl faci să se simtă Super erou. Și ce bărbat nu-și dorește să fie eroul iubitei sale??

Cum poți fi vulnerabilă cu bărbatul pe care îl dorești?

 Atunci când am suferit în trecut din iubire, de multe ori alegem să ridicăm bariere în jurul nostru pentru a ne proteja. Ne este foarte greu să renunțăm la protecție, mai ales dacă întâlnim din nou un bărbat care ne place.

Și cu toate astea, se poate să dărâmi acele ziduri și să devii vulnerabilă, urmând câțiva pași importanți:

  • Începe prin a acorda atenție gândurilor și temerilor tale. Data viitoare când eziți să fii deschisă în preajma unui bărbat, întreabă-te dacă ai motive reale de îngrijorare sau este doar felul tău de a te proteja punând răul înainte.
  • Identifică ce gânduri și păreri ai despre tine la un nivel profund.  Cel mai bine le observi în situații inconfortabile pentru tine. Notează-le și apoi provoacă-le. Învață să îți provoci propriile păreri negative despre tine.
  • Când ieși la întâlnire cu un bărbat, răspunde onest întrebărilor. Poți chiar să admiți dacă nu te simți confortabil să răspunzi unor întrebări ce ți se par intruzive sau nepotrivite. Nu este nevoie să construiești o imagine pe care tu crezi că el se așteaptă să o vadă în tine. Ești de ajuns exact așa cum ești.
  • Învață să îți acorzi echilibru și iubire ție însăți înainte de toate. A fi vulnerabilă înseamnă că te poți deschide către iubire și conexiune însă poate presupune și riscul ca dorințele tale să fie respinse de un bărbat. Dacă se întâmplă așa, trebuie să fii capabilă să accepți decizia lui și să îți calmezi sentimentele rănite. Asumarea propriilor stări fără a-i face vinovați pe alții de ele este un pas vital în propriul echilibru.
  • Ia decizii de viață pe baza a ceea ce simți că este potrivit pentru tine, în loc să te gândești mereu la ce ar vrea sau aștepta alții. Trăiește o viață autentică și reală pentru tine, în primul rând.
  • Cere ajutorul atunci când ai nevoie. Nu considera că trebuie să rezolvi totul singură. Deși ne place rolul de mamă sau salvator, să nu uităm că este responsabilitatea bărbatului să conducă și să protejeze femeia. Dacă îi refuzi acest rol bărbatului, îi negi de fapt un aspect important al masculinității sale.

A lua decizia de a fii vulnerabilă în relația de iubire poate părea de-a dreptul înspăimântător, dar cu timpul va deveni ușor. Cu cât vei crește gradul de vulnerabilitate, cu atât vei avea parte mai mult de iubire și conexiune.

În interacțiunea mea cu sute de femei, pot afirma că vulnerabilitatea este punctul esențial de transformare către feminitate. Când o femeie trece de această barieră, i se deschid în față oportunități la care nici nu visa.

Lasă-ți feminitatea să strălucească,

Violeta

Share articol
contact

Poți programa o ședință la

Sau îmi poți trimite mesaj:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trimite Mesaj

Înscriere eveniment

Programează o ședință