Iubești un bărbat sau un băiat?

De câte ori nu ai intrat într-o relație cu un bărbat, fascinată de personalitatea lui, de umorul pe care îl are sau de stăpânirea de sine pe care o transmite?

Doar că, în scurt timp, toate aceste calități ale bărbatului care a început să îți placă serios par să lase loc unor trăsături mai puțin plăcute: lipsa de responsabilitate, de cuvânt, cuvinte frumoase care justifică doar duplicitatea, tăcere apăsătoare?

Și atunci te întrebi: unde este bărbatul puternic de care m-am îndrăgostit?

Realitatea este că, de cele mai multe ori, femeile se lasă purtate de aparențele unui bărbat și, învăluite de prezența lui, uită să privească mai departe de ce este la suprafață.

Cred că se îndrăgostesc de un bărbat, dar de fapt văd într-un final că el este doar un băiat sau chiar un “băiețaș” cu multă experiență în gestionarea femeilor.

Care este  diferența dintre un bărbat și un băiat?

În primul rând, această diferență nu este dată de vârstă. Poți întâlni bărbați adevărați la 28 de ani și băieți la 40. Fiecare persoană trece prin propriile experiențe în viață. Unii învață ceva constructiv din ele, alții învață cum să disimuleze, să îi manipuleze pe ceilalți și să se ascundă mai bine.

 • Un bărbat își asumă întotdeauna responsabilitatea faptelor, a emoțiilor – un băiat fuge de îndată ce simte că pierde controlul propriilor emoții.
 • Un bărbat caută într-o femeie personalitatea și complexitatea ei – pentru băieți, femeia este doar un trofeu.
 • Un bărbat luptă pentru ceea ce iubește – un băiat se lasă mereu tentat de ceva nou.
 • Caracterul adevărat al unui bărbat se demonstrează prin faptele lui – un băiat găsește mereu cuvinte frumoase prin care explică lipsa faptelor
 • Unui bărbat îi place provocarea – un băiat se oprește în fața ei.
 • Un bărbat spune adevărul în față chiar dacă doare – un băiat se gândește cum să evite confruntarea sau conflictul.
 • Bărbații construiesc – băieții se joacă.
 • Bărbații știu ce femeie își doresc alături de ei pe termen lung – băieții vor să aibă mereu opțiuni la îndemână.
 • Bărbații sunt maturi și dezvoltați din punct de vedere fizic, mental, emoțional și spiritual. Poate că nu au încă tot ce își doresc de la viață, dar sunt într-o continuă dezvoltare și creștere – băieții nu se simt confortabil când o femeie se apropie prea tare de emoțiile lor și poate să le vadă adevăratul caracter.
 • Bărbații au nevoie de o femeie independentă care să îi iubească – băieții caută mereu mame și surori în iubitele lor.
 • Bărbații știu să asculte – băieții vor să fie ascultați.

Ce poți face tu că să nu mai cazi în capcana băieților?

Poți decide și alege ce fel de persoană vrei în viața ta însă înainte de asta este nevoie să te uiți retrospectiv la tipul de bărbați de care ai fost atrasă până acum. Dacă faci această analiză, vei vedea că există mereu un element anume care te atrage la un partener și, de obicei, acela devine și motivul suferinței sau al despărțirii.

Privește la istoria familiei tale în materie de relații. Cum ai fost tu iubită în copilărie, care au fost cuvintele și sentimentele prin care ai asociat familia și termenul de „acasă„? Aceste informații te vor ajuta, în primul rând, să înțelegi de ce faci anumite alegeri și de ce tip de bărbați ești atrasă.

După această etapă, descoperă exact care sunt nevoile tale într-o relație, cum ai vrea să arate relația și bărbatul la care visezi. Stabilește-ți principii clare pentru viață și nu face compromisuri pentru nimeni de la aceste principii.

==================================================================================

Am dezvoltat programe integrate de coaching care te vor ajuta să afli răspunsuri la întrebările sau provocările pe care le ai acum în relații. Sau la nemulțumirea că încă nu ai relația pe care o dorești.

Vestea bună este că relațiile se învață și orice femeie care este deschisă spre o noua abordare a relațiilor poate trăi o viață împlinită.

 

Share articol
contact

Poți programa o ședință la

Sau îmi poți trimite mesaj:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trimite Mesaj

Înscriere eveniment

Programează o ședință