Lecția mea despre iubire!

Au curs tone de cerneală și s-au folosit kilometri de hârtie pentru toate scrisorile și cărțile despre iubire scrise vreodată. Ce ar mai putea fi spus nou și autentic despre iubire?

Propria ta lecție de iubire.

Mi-ar fi plăcut ca la 20 de ani, chiar și la 30, să știu ceea ce știu acum. Dar toate lucrurile se învață, au nevoie de timp să se matureze.

Toate au vremea lor, cum spunea Eclesiastul, dar e important să știm ce avem de făcut când vine vremea iubirii.

Am văzut și simțit iubirea în fel și chip până acum și am învățat că:

IUBIREA începe cu mine

Cea mai importantă lecție a fost să înțeleg că iubirea adevărată începe cu mine. Nu pot iubi cu adevărat pe altcineva dacă nu mă iubesc pe mine. Dacă nu accept cine sunt până la ultimul atom al ființei mele, dacă nu știu care este menirea mea în viață, care îmi sunt valorile, dacă nu am un vis pentru care să simt că pot muta munții. Altfel, ceea ce numesc eu iubire este speranță deșartă, dependență dureroasă și așteptare continuă ca altcineva să umple un vid în mine.

IUBIREA nu se cere

Ea se simte, se acceptă și se oferă fără grade de comparație.

IUBIREA are diferite chipuri

Poți primi și oferi iubire nu doar prin oameni. Ea se poate manifesta printr-o floare, un zâmbet de copil, o carte citită pe nerăsuflate, un vis pe care îl știi doar tu și căruia îi dai speranțe, un gând bun eliberat în univers. Uneori, doar sentimentul că ai iubit sau iubești poate să-ți fie de ajuns. O amintire frumoasă este o dovadă mai mare de iubire decât un prezent nesatisfăcător în care doar speri la ceva ce poate nu va veni niciodată.

IUBIREA nu doare

Cine nu a trăit gustul amar al despărțirii de persoana iubită, disperarea, sentimentul de neputință și deznădejde când singura persoană pe care o credeam potrivită pentru noi a decis să plece, cine nu s-a trezit în genunchi cu ochii plini de lacrimi, să ridice o mână sus. Dacă aș avea o mie de mâini, nu ar fi niciuna ridicată.

Dar am învățat că iubirea nu trebuie să doară, că ea se așează senin și cald peste noi și crește sau se stinge ca un fum. Iubirea se întâmplă așa cum vrea ea, doar așteptarea noastră ca ea să capete o anumită formă sau traseu o transformă în spini.

IUBIREA înseamnă libertate

Când întâlnim iubirea adevărată vrem ca ea să dăinuie, să reziste cât mai mult, iar sentimentul puternic de azi să îl multiplicăm într-un mâine nesfârșit. Am învățat că iubirea înseamnă să deschizi palmele, să dai libertate celui de lângă tine, să fii pregătit ca el să plece. Doar atunci poate decide cu adevărat dacă vrea să rămână în iubire cu tine.

Orice om care trece prin viața ta este un mesager: are să îți transmită un mesaj despre tine, în primul rând. Dacă mesajul a fost livrat, nu încerca să ții mesagerul lângă tine. S-ar putea să pierzi lecția.

Nu toată lumea iubește cum vrei tu

Dezamăgirea apare atunci când te aștepți ca celălalt să te iubească așa cum vrei tu. Doar că nu toată lumea iubește la fel sau așa cum îți imaginezi. Iubește așa cum iubești tu și lasă-i pe ceilalți să iubească cât și cum știu. Dacă tu iubești mai puternic, mai frumos, mai pasional, nu-ți fie teamă să iubești așa. Nu a sărăcit nimeni pentru că a iubit mai mult.

A durat ceva timp să aflu toate astea, dar nu s-a întâmplat prea târziu. Pentru mine, iubirea adevărată de abea acum se manifestă. Am atâtea lucruri de iubit!

 

Share articol
contact

Poți programa o ședință la

Sau îmi poți trimite mesaj:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trimite Mesaj

Înscriere eveniment

Programează o ședință