Să nu-ți fie frică de tăcere în relație!

Uneori, tăcerea este absolut necesară și utilă într-o relație.

Deși ne este teamă de liniștea care se așterne între doi iubiți, asta nu înseamnă că dacă tace, bărbatul din viața ta este automat neinteresat de tine.

Nu înseamnă automat că este furios sau supărat.

Uneori, bărbații au nevoie de un timp doar al lor. Au nevoie să gândească, să reflecteze. Sau poate chiar nu au nimic de spus într-un moment. Să nu uităm că, statistic, bărbații vorbesc mult mai puțin decât femeile. S-a dovedit științific că au chiar  mai puține cuvinte în vocabular decât femeile.

Ceea ce faci tu îaceste momente de tăcere este extrem de important însă. Răspunsul tău la tăcerea lui poate schimba radical dinamica relației, inclusiv gradul de atracție pe care el îl simte față de tine.

Iată un exercițiu pe care te rog să îl faci atunci când simți nevoia să-i spui neapărat ceva iubitului tau:

Imaginează-ți că ești într-un balon invizibil: tu și iubitul tau. Balonul reprezintă relația voastră, locul unde găsești starea de bine, locul în care te încarci cu energie.

Poți să vezi în jur lucrurile pe care le-ați construit împreună, drumul parcurs, pietrele de care v-ați mai împiedicat pe drum, zâmbetele, lacrimile, tot.

Doar că, în balonul acesta există o singură regulă: NU SE VORBEȘTE. În momentul în care ai vorbi, balonul s-ar sparge.

Chiar dacă nu poți vorbi, aerul care vă înconjoară are ceva special: emană iubire, afecțiune, intimidate, conexiune.

Închide ochii și simte toate acestea. Încearcă să i le transmiți iubitului tau fără a spune un cuvânt. Ce simți, cum exprimi stări profunde fără cuvinte?

Cum poți crea mai multă atractivitate în relație prin liniște:

1. Reprimă-ți impulsul de a vorbi mereu.

Aici greșim de cele mai multe ori, noi femeile. La cel mai mic semn de tăcere din partea bărbatului iubit intrăm în panică, elaborăm scenarii din cele mai sumbre și ne încearcă teama.

Vrem să întrerupem tăcerea, sa umplem golul, să creăm un dialog. Este ca și cum am încerca să reparăm ceva, chiar dacă nu este nimic de reparat.

Iar asta nu ne duce mereu în direcția bună.

2. Îndepărtează-ți atenția de la tăcerea lui si concentrează-te pe corpul tău.

Dacă te simți tensionată, începe prin a respiră ușor, adânc. Simte aerul cum îți inundă plămânii. Pune o mână pe abdomen și lasă-l să se relaxeze. Simte tensiunea cum se evaporă.

Verifică-ți umerii. Dacă sunt încordați și ridicați, lasă-i să cadă pe lângă trup, ușor.

Respiră din nou adânc și simte tăcerea din jur, fără să îi dai o semnificație.

3. Găsește ceva util care să te preocupe.

Sper că nu va fi telefonul sau calculatorul primul lucru către care îți vei îndrepta atenția. Gadget-urile îți distrag de fapt atenția de la ceea ce se întâmplă în prezent.

Atenția trebuie să fie îndreptată către tine.

Fă ceva ce are legătură cu tine, nu cu amândoi sau legat de casă. Adică nu te apuca de spălat rufe sau vase, de măturat. Țin minte că mama făcea mereu asta când era supărată, iar tata știa exact ce înseamnă ”curațenia de seară”.

De exemplu, fă ordine în bijuterii. Încet și meticulos ca și cum întreaga ta pasiune și energie se concentrează acolo. Sau orice altceva care îți face mare plăcere.

Cu siguranță, iubitul tău va deveni intrigat de ceea ce faci și îți va acorda atenție atunci când nevoia lui de liniște a luat sfârșit.

4. Atinge-l!

Așa-i că ultimul lucru la care te gândești când simți tăcere este sa îți atingi partenerul, să creezi intimitate?

Atinge-l ușor pe umăr, pe obraz, sau pe păr, fără nicio urmă de intruziune. Fără să-i spui ceva sau să ceri ceva.

Zâmbește-i pur și simplu în timp ce ești preocupată de ceva ce îți place ție.

Din momentul în care te-ai obișnuit cu tăcerea, cuvintele pe care le spui devin cu adevărat importante și fac diferența.

Gândește-te la femeile misterioase pe care le ai ca model. Întotdeauna ele vorbesc puțin, dar atunci când o fac, toată lumea devine atentă.

Și apoi, gândește-te, fă-l pe bărbat să devină intrigat de tăcerea ta și nu invers!

 

În metoda mea de coaching transformațional pun foarte mare accent pe exprimarea corectă a emoțiilor și a nevoilor relaționale pe care fiecare femeie le are.

Share articol
contact

Poți programa o ședință la

Sau îmi poți trimite mesaj:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trimite Mesaj

Înscriere eveniment

Programează o ședință