Se pot schimba bărbații?

Un răspuns din categoria radio Erevan ar fi: da, cu alții 🙂

Lăsând gluma la o parte, întrebarea care macină frecvent femeile este: se pot schimba bărbații? Pentru unele femei, acesta devine aproape un scop în viață.

Și, deși nu recomand să încercați asta dacă nu știți cum, vă pot spune foarte clar: DA, ca femeie, poți influența un bărbat.

Dacă înveți cum funcționează bărbații, dacă îți dezvolți latura ta feminină, cu siguranță vei inspira un bărbat să devină mai bun în multe domenii ale vieții sale.

Cu o singură excepție: caracterul.

Nu poți schimba niciodată caracterul unui bărbat. Asta este una dintre luptele pe care trebuie să le ducă singur:

  • dacă este un mincinos, va minți în continuare, oricât de vigilentă ai fi și oricâte promisiuni ți-ar face că nu te mai minte.
  • dacă vrea să aibă întotdeauna și ale opțiuni în ceea ce privește femeile, va ține radarul deschis, oricât de seducătoare și senzuală ai fi tu.
  • dacă e leneș, va continua să fie un Al Bundy tolănit pe canapea, indiferent cât de mult l-ai încuraja sau câte amenințări i-ai aduce.
  • dacă e răutăcios, egoist, invidios, greu îi vei putea măcar deschide ochii să facă ceva în această privință.
  • dacă este violent verbal, fizic cu ceilalți din jur însă tu crezi că nu va fi niciodată violent cu tine, te îndemn să nu aștepți până când îți va dovedi contrariul.
Ce poți face?

Evită cu orice chip să intri în relație cu astfel de bărbați. Poți salva pădurile, balenele, fluturii, dar nu pe ei.

Știu că poate sună dur și spulberă iluziile celor care cred în iubirea din povești. Nu am nimic cu această idee. Din contră, ador idealizarea și o trăiesc în fel și chip chiar eu.

Doar că, mult prea mulți oameni se îndrăgostesc irațional, iar apoi, când efectul ”îndrăgostelii” trece, vor să rezolve rațional toate provocările din relație.

Un bărbat nu îți va rezolva problemele, fricile, neîncrederea în tine, doar pentru că te-ai îndrăgostit de el. Sau invers. Nimeni nu este obligat să fie potrivit pentru tine, doar pentru că tu îl iubești.

Te rog să te uiți în oglindă și să te vezi așa cum ești. Acceptă persoana pe care o vezi și care se uită înapoi la tine. Ce îți transmite ea? Dacă nu ești mulțumită cu ceea ce vezi, care crezi că ar fi cea mai bună variantă a ta? Ce ai vrea tu să devii? Ce relație ți-ai dori și ai merita? Care este valoarea ta?

Pentru că, atunci când înțelegi și accepți toate astea:

  1. Te vei afla în postura de a alege un bărbat potrivit pentru tine. Nu lăsa viața sau întâmplarea să aleagă în locul tău.
  2. Vei sta departe de oameni cu un caracter urât.
  3. Nu vei permite niciodată, nimănui să îți desconsidere persoana sau valoarea.

 

 

Share articol
contact

Poți programa o ședință la

Sau îmi poți trimite mesaj:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trimite Mesaj

Înscriere eveniment

Programează o ședință