Tipologia bărbatului întreținut de femei.

Bărbatul întreținut de femei.

Întâlnesc din ce în ce mai des acest tip de bărbat. Nu, nu personal în carne și oase, deși am mai avut interacțiuni personale cu acest tip de ”domn”.

Îmi este prezentat prin poveștile de viață ale clientelor mele, femei inteligente, puternice, frumoase, dar care atrag mereu în viața lor ”copii de crescut” cum le spun eu. Acest bărbat este cumva agățat mereu de suferința, dezamăgirea și tristețea acestor femei.

Pe baza descrierilor primite, am împărțit tipologia bărbatului întreținut în 3 categorii.
  1. Leneșul

Leneșul pare a fi mereu perechea perfectă pentru femeile active, pentru cele care doresc să fie aprobate și respectate. Această atitudine a lui îi servește ca o mănușă. Nu îl doare gura să facă pe placul femeii, atâta vreme cât nu trebuie să facă mai nimic în relație.

Va găsi mereu alte calități care să compenseze lipsa de acțiune: un bun filozof, un carismatic, party man sau afectuos. Și iată că, pentru puțin din toate astea, femeia este dispusă spre a-și asuma rolul masculin în relație.

  1. Resemnatul

Resemnatul este bărbatul care ar dori să se implice la începutul relației, dar este în scurt timp depășit de entuziasmul și energia femeii. Ideile ei par mai bune, deciziile ei mai concrete, acțiunile chiar mai targetate și cu rezultate. El nu dorește să intre în competiție cu femeia, nu știe să stabilească limite clare și să se impună cu respect și afecțiune. Se lasă pur și simplu purtat de această dinamică.

Hai să ne gândim, cine știe mai repede și mai bine unde să meargă în concedii, care sunt cele mai bune oferte, care sunt meseriașii mai pricepuți? Femeia, desigur.

Pentru o vreme, femeia este bucuroasă să demonstreze că poate decide, că deține controlul în relație, că are o influență pozitivă asupra bărbatului. Până când obosește și realizează că ar vrea ca rolurile să fie exact invers.

  1. Antreprenorul

Aici avem de-a face cu un bărbat extrem de subtil, dar și periculos, un exemplar care se dezvoltă din ce în ce mai mult în ultima vreme. Și asupra lui aș vrea să mă opresc mai mult, mai ales din cauza gradului mare de toxicitate pe care îl reprezintă.

Bărbatul antreprenor în cazul de față nu este cel care știe să facă bani pe spatele lui. Ci pe al femeii.

Profilul său arată astfel: este un bărbat extrem de atent la felul în care se poartă și cum arată ca înfățișare. Un fin observator, el își va lua timpul necesar pentru a studia potențialele sale victime. Ele sunt, în general, femei trecute de 35 de ani, eventual căsătorite, cu o carieră solidă în spate și cu o situație materială peste medie. Dar tocmai această luptă pentru afirmarea socială a femeii vine cu un preț: lipsa de satisfacție pe plan sentimental.

Antreprenorul știe exact cum să împlinească această nevoie de afecțiune a femeii. Aparent preocupat de viața și cariera lui –pentru că mereu se dă drept om de afaceri- își ia timpul necesar, observă și acționează când are semnale concrete din partea femeii. O copleșește cu atenție, cadouri, pasiune sexuală și tot ceea ce îi lipsește femeii în acel moment.

Doar că după un timp se retrage și este din ce în ce mai distant pe motiv că afacerile nu merg prea bine și este preocupat să rezolve lucruri. Când femeia simte că pierde intensitatea emoțională care tocmai ce i-a aripi și sens în viață, tot ea vine și cu soluția: este gata să rezolve o parte din provocările financiare ale bărbatului. Iar el asta așteaptă, aici era și miza. După ce tranzacția este încheiată, bărbatul dispare cu totul sau reapare în viața femeii doar ca să realimenteze contul.

Unul dintre exemplele cele mai interesante de departe este al unui bărbat care a reușit să își clădească o situație materială frumoasă pe naivitatea și generozitatea femeilor care îi cădeau în plasă. Relația se încheia brusc după ce femeia îl împrumuta cu bani frumoși (vorbim chiar și de mii de euro), o parte din bani fiind folosiți pentru curtarea și impresionarea următoarei victime.

Femeile nu sunt dispuse să învețe din greșelile altora. Întotdeauna au impresia că povestea lor e diferită, că în situația lor este dragoste adevărată, până trăiesc deziluzia.

Femeile au demonstrat în ultima vreme că pot să fie egale cu bărbatul și l-au provocat în toate domeniile.

Însă în toată această luptă pentru egalitate, în acest vârtej de decizii și acțiuni, femeile și-au pierdut atributele esențiale: feminitatea, sensibilitatea, intuiția.

Dacă ai sau ai avut în viața ta un astfel de bărbat este posibil ca modul în care ți-au fost prezentate relațiile sau experiențele nefericite să perpetueze acest model.

Dar poți să renunți la acest tipar și să începi să atragi în viața ta bărbați de calitate. Este nevoie să înveți ce trebuie să schimbi în modul în care relaționezi.

Chiar dacă pare dificil să creezi o relație onestă, deschisă și armonioasă, poți să ai toate astea.

Cea mai puternică armă pe care o ai ca să te conectezi cu un bărbat se află deja în interiorul tău. Tot ceea ce ai nevoie este să înțelegi puterea pe care o ai, să crezi în ea și să știi cum să o folosești.

Această armă este FEMINITATEA.

Dacă vrei să îți descoperi feminitatea, atunci unul dintre programele mele personale de COACHING îți va răspunde provocărilor cu care te confrunți.

Sau poți participa la EVENIMENTELE organizate de mine în care abordez săptămânal teme legate de relații și feminitate.

credit foto Celebrity Glory © 2016

Share articol
contact

Poți programa o ședință la

Sau îmi poți trimite mesaj:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trimite Mesaj

Înscriere eveniment

Programează o ședință