Unde greșesc femeile în relațiile de iubire?

Femeile de azi vor să fie informate, sunt educate, creative, știu ce vor de la viață, de la carieră și de la relațiile lor de iubire.

Am întâlnit în ultima vreme femei inteligente, ambițioase și de succes în carieră, dar care fac compromisuri de neimaginat în relații de prietenie sau iubire. De ce?

Pentru că dedesubtul fiecărei dorințe de putere și succes se află o ființă sensibilă care își dorește afecțiune.

Doar că ideea de sensibilitate nu rezonează cu imaginea femeii puternice de astăzi, astfel că toată această delicatețe este îngropată sau acoperită cu o falsă duritate menită să ne ajute scopurilor profesionale.

Cu cât ne construim mai multe ziduri de apărare la exterior, cu atât mai fragile vom deveni în interior.

Așadar, care ar fi câteva dintre greșelile curente pe care le fac femeile în relații și ce ai putea să faci dacă ești în această situație?

1.     Controlul

Multe femei puternice apelează la control într-o relație pentru că este singura modalitate de a se simți în siguranță. Ca să ai success, trebuie să controlezi situația. Sună cunoscut? Da, dar este un drum greșit.

Îți respecți partenerul pentru ceea ce este el, sau vrei să il transformi în ceea ce vrei tu să fie?

Te simți în siguranță doar dacă îi urmărești fiecare pas, fiecare contact din telefon și deții informații despre fiecare persoană importantă din trecutul lui ?

Te aștepți mereu ca el să se poarte într-un fel anume? Vrei să știi în orice moment ce simte, ce gândește, care este statusul relației voastre?

Ce ai de făcut: Încearcă cât de mult posibil să te bucuri de fiecare etapă a relației fără a proiecta rezultate care sunt doar în mintea ta și pe care nu le discuți cu el. Lasă-i iubitului tău spațiu să respire că să se poată întoarce cu putere spre tine. Bucură-te de lucrurile care te pasionează pe tine, în loc să fii preocupată cu fiecare mișcare a lui.

2.     Conformarea la presiunea grupului

Ți se întâmplă să faci anumite lucruri doar pentru că toți cei din jurul tău fac la fel ? Mergi în aceleași locuri, asculți aceeași muzică, te îmbraci în același fel doar ca să fii pe plac celor din grupul tau? Poate accepți să ai relații intime la prima întâlnire pentru că toate prietenele tale fac la fel. Ți-e teamă că dacă ai să faci ce vrei tu, vei face notă discordantă și ceilalți te vor respinge ? Dar dacă ai atras în jurul tău acești oameni tocmai pentru că nu ai avut curajul să fii și să faci cum simți tu? Ți-e teamă că iubitul te-ar respinge dacă nu urmezi regulile grupului din care faceți parte?

Ce ai de făcut: Uită de ceea ce le place celor din jurul tău și nu mai încerca să te comporți în funție de cum cred sau dictează ei. Fă-ți o listă clară de priorități și interese doar ale tale și nu te abate de la ele. Vei vedea că atunci când se întâmplă asta, oamenii din jurul tău vor fi atrași cu adevărat de tine și nu de masca pe care o expui celorlați din teama de a nu-i pierde. Autenticitatea este de departe cea mai atractivă latură a unei femei.

3.     Lipsa încrederii de sine

Experiența mi-a demonstrat că, cu cât o persoană este mai dură și agresivă în exterior, cu atât este mai fragilă și vulnerabilă pe interior. Duritatea este doar o metodă de a proteja vulnerabilitatea interioară și dorința de afecțiune.

Dar de ce am vrea să mascăm dorința de afecțiune și iubire ? De ce o renegăm dacă o simțim atât de mult, în fiecare celulă a ființei noastre ? Pentru că ne este teamă, pentru că am avut experiențe neplăcute în trecut care ne spun că a fi vulnerabil este egal cu a fi slab.

Sau poate avem anumite convingeri despre ce înseamnă să iți doresti afecțiune :

Mă simt egoistă dacă vreau să fiu fericită

Fericirea este doar pentru proști – am auzit-o și pentru asta

Lucrurile bune în viață nu vin fără sacrificiu și suferință

Dacă nu sunt perfectă, nu merit să am iubire, fericire, o cariera, bani, succes ; etc

Ce ai de făcut: Nu există om perfect și nici nu ar trebui să iți propui asta. Mergi pe stradă și privește în ochii oamenilor pe care îi întâlnești. Crezi că ei nu au temeri, experiențe neplăcute din trecut ? O, da, poate chiar mai mari decât ale tale. Meriți să ai tot ceea ce iți propui, de aceea nu îți fie teamă să arăți adevărata ta față oamenilor. Va fi mult mai puternic mesajul.

4.     Negarea realității

Negarea poate aduce o femeie puternică în situația de a cădea iremediabil în capcana dependenței emoționale. Cu cât ai o viață mai solicitantă în carieră și/sau familie, cu atât se pare că ești mai dispusă spre a face compromisuri în relația de cuplu pentru a păstra măcar acolo o oază de echilibru.

Și atunci începi să treci cu vederea un comportament neadecvat din partea iubitului : lipsa lui de atenție, lipsa de afecțiune, micile neconcordanțe în privința programului lui. Și ce este și mai trist, începi să îi găsești scuze pentru toate acestea.

Ce ai de făcut: Este timpul să privești realitatea în față. Dacă nu primești în relație ceea ce ai nevoie, pune acest lucru pe masă, discută deschis despre nevoile tale. Nu îți fie teamă că ai să il pierzi, din contră, vei vedea dacă poate să îți ofere ceea ce ai nevoie sau e timpul să mergi mai departe.

5.     Lipsa stabilirii unor limite clare

La începutul relației știai foarte clar ce accepți și ce nu accepți în legatura cu un bărbat. După ce devii implicată emoțional însă, aceste limite se disipează sau dispar cu totul. Renunți la tine, la planurile tale pentru el, accepți situații cu care nu ești de acord ca să nu îl pierzi. Crezi că îi arăți iubire și afecțiune dorind să petreci orice minut liber cu el, însă acest comportament le transmite un mesaj clar bărbaților : disperare și dependență. Dacă renunți la tot spațiul tău pentru el și îl faci centrul universului tău, nu va trece mult timp până îți va cere el spațiu sau timp de gândire.

Ce ai de făcut: Definește clar ce este acceptabil și ce nu într-o relație pentru tine și respectă-ți propriul cod de siguranță și confort. A fi la dispoziția unui bărbat zi și noapte nu este un semn de iubire, ci de dependență.

Ești puternică și sigură pe tine în toate aspectele vieții tale, dar în relație îi cedezi toată puterea iubitului tău?

Dacă așa stau lucrurile, atunci acea licărire de pasiune și dorință din interiorul tău se vor stinge. Vei ajunge o frunză purtată de vânt.

Este momentul să iți ceri puterea adevărată înapoi.

[box] Dacă stai într-o cameră și te uiți constant doar într-un singur colț al ei, pierzi tot ce se întâmplă în jurul tău. Întoarce-te, deschide larg geamurile și privește afară. Vezi toate oportunitățile care îți stau înainte! Nu lăsa pasiunea pentru ceea ce ești și vrei de la viață să se stingă pentru a face pe plac celor din jur, fie că este vorba despre iubit, prieteni, colegi sau șef.[/box]

Nimeni nu este mai important decât tine! Și asta nu este un îndemn spre egoism ! Când vei realiza acest lucru, vei putea să le dai și celor din jur importanța pe care o merită.

Dacă ai trecut prin cel puțin una dintre situațiile de mai sus, nu te simți vinovată. Învață din greșeli și mergi mai departe.

Oamenii care își înving teama și învață din propriile greșeli vor căpăta respectul celor din jur pe viață.

Dacă cineva nu te respectă pentru ceea ce ești, atunci acea persoană nu este demnă de respectul tău.

 

Share articol
contact

Poți programa o ședință la

Sau îmi poți trimite mesaj:

comentarii

5 Responses

  1. Deci cu subiect si predicat am placerea sa ma confesez. Am nevoie de adresa Violetei, sub ce forma si unde primesc raspunsul? multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trimite Mesaj

Înscriere eveniment

Programează o ședință