Unde sunt bărbații buni?

Aud destul de des întrebarea: ”unde sunt bărbații buni? Unde îi găsesc? Cum îmi dau seama că un bărbat este bun?

În primul rând, cred că cel mai important este să afli și să înțelegi care bărbat este bun pentru tine.

Oamenii funcționează după tipare inconștiente, dezvoltate încă din copilărie în funcție de experiența lor de iubire în familie sau în primele interacțiuni cu persoane de sex opus.

Până nu înțelegem cum funcționăm noi ca femei, ce nevoi avem, ce provocări și obstacole avem de trecut, vom repeta la nesfârșit tiparele sau programele care par a ne conduce din umbră alegerile pe care le facem în relații.

Cum afli care este bărbatul bun pentru tine?

Pentru asta, te rog să nu începi niciodată prin a-ți imagina cum arată el. Ce calități, ce trăsături fizice, ce stare materială are. Asta nu înseamnă că aceste aspecte nu sunt importante. Însă ele nu ar trebui să fie un factor de decizie, ci un bonus.

Ce poți să faci în schimb?

Pornește de la modul în care îți dorești să te simți într-o relație.

Te rog să treci pe o foaie de hârtie toate elementele importante pe care ți le dorești în relație. Acestea pot fi:

 • Afecțiune
 • Iubire
 • Respect
 • Liniște
 • Pasiune
 • Intimitate sexuală
 • Siguranță
 • Protecție
 • Dorința de a construi un viitor
 • Căldură
 • Comunicare
 • Adrenalină și provocări constructive

 

Dezvoltă o listă importantă doar pentru tine. La această listă poți adăuga ceea ce mai dorești tu.

Acum, te rog să te întrebi dacă în relația ta prezentă sau cele din trecut ai simțit aceste lucruri.

Dacă da, atunci e perfect! Te afli în relația potrivită pentru tine.

 

Dar dacă nu? Atunci ce primești de ai fost acolo sau încă te afli într-o relație în care nu simți ceea ce îți dorești?

Dacă nevoile tale nu au fost îndeplinite, ce altceva te-a atras în acea relație? Oamenii nu intră niciodată întâmplător într-o relație. Există mereu un schimb benefic sau deopotrivă toxic care alimentează o relație.

Dacă îți dorești un bărbat puternic, masculin, afectuos și responsabil, cum se face că ai atras mereu doar bărbați la polul opus?

Cum poți schimba tiparul?

În procesul de lucru cu una dintre clientele mele, extrem de frumoasă de altfel, am ajuns la o concluzie importantă. Deși tot timpul și-a dorit un bărbat matur și puternic în viața ei, ea nici măcar nu le acorda atenție bărbaților de acest gen. Nici măcar nu îi privea în ochi. Manifestarea ei profund masculină în relații atrăgea ca un magnet bărbați slabi și dependenți.

Acest tip de bărbat îi oferea clientei mele ceva important pentru ea: controlul. Așa se simțea în siguranță. Însă era un sentiment de falsă siguranță.

Lucrând la feminitatea ei și realizând ce schimbări are de făcut în primul rând în viața ei, femeia frumoasă și singură de 35 de ani a început să atragă și alt gen de bărbați. La început, vechiul tipar ieșea la suprafață, însă după un timp a cunoscut un bărbat extrem de special.

Replica ei mi-a rămas întipărită în minte: ”este atât de frumos ce trăiesc, încât mi-e și teamă să mai vorbesc despre asta ca să nu stric magia!”

Cum mă pregătesc pentru un bărbat bun?

Dacă ești pregătită să înțelegi cum funcționezi și ce nevoi ai, mai există un pas important.

Câte dintre acele nevoi din lista de mai sus ți le poți îndeplini singură, de fapt? Când îi cerem unui bărbat să ne salveze, să ne cunoască, să ne ofere tot ceea ce nici noi nu știm să ne oferim, atunci punem o presiune prea mare asupra lui.

Cum să ne iubească el, dacă noi nu știm cine suntem și pe cine ar iubi bărbatul din viața noastră?

Cum să ne respecte, dacă noi nu ne respectăm mai întâi pe noi și pe ceilalți?

Cum să îi cerem să ia decizii importante pentru relație, dacă noi vrem să controlăm până și cantitatea de aer pe care o respiră?

Cel mai important pas pentru a atrage un bărbat de calitate este să lucrezi la feminitatea ta. Pentru că un bărbat matur va fi atras mereu de o femeie feminină nu de un alt ”bărbat deghizat în rochie”.

Pentru că bărbații buni există. Pot fi oriunde lângă tine. Ironia este că eu personal cunosc destui în jurul meu și sunt singuri. Pentru că au aceeași dilemă: unde mai găsesc femei feminine?

Și ca să completezi și mai bine imaginea, te rog să îți pui întrebarea: ”dacă eu aș fi bărbatul care îmi place, ce fel de femeie aș vrea lângă mine? Aș fi eu aceea?

 

Share articol
contact

Poți programa o ședință la

Sau îmi poți trimite mesaj:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trimite Mesaj

Înscriere eveniment

Programează o ședință