Vulnerabilitatea femeii este atractivă!

Am citit cu ceva vreme în urmă povestea unei femei care nu permitea niciodată iubitului ei să o vadă fără machiaj. Adormea machiată, iar dimineața avea grijă să se trezească prima ca să își poată reface machiajul stricat în timpul somnului.

Poate ai considerat de multe ori că te protejezi de suferință în relații dacă îți întărești sistemul de protecție în jurul tău. Pe scurt, să nu lași pe nimeni să te vadă și să te cunoască așa cum ești. Să maschezi mereu ceea ce simți și ceea ce dorești.

Eu am experimentat din plin și mult timp starea asta. Prea mult, aș zice acum. De fapt, cred că am fost regina sistemelor de autoapărare. Cu siguranță aș fi avut o afacere prosperă dacă vindeam aceste sisteme :-).

Dar am realizat că zidurile de apărare și auto protejarea nu funcționează. Nu funcționează cu nimeni, cu atât mai mult în relația cu un bărbat pe care îl iubești.

Eu am reușit să dărâm ziduri în momentul în care nu mi-a mai fost frică de oameni, de părerea lor, de critică, de dorința mea de a fi perfectă.

Îmi era teamă să le permit celorlalți să vadă și părțile mele vulnerabile și nu asta era imaginea pe care o doream pentru mine. Eu doream să apăr puternică, în control și de neatins. Credeam că asta vor să vadă ceilalți la mine.

De îndată ce mi-am permis sa fiu vulnerabilă, am observat cum se deschid ceilalți oameni față de mine, am experimentat mai multă intimitate în relația de iubire, am reușit să fiu mai eficientă în conexiunile de lucru. Și toate astea fără să mă închid, să mă ascund și să fug de ceea ce sunt cu adevărat.

Pe măsură ce am început să mă cunosc și să mă accept, am redus efortul depus în construirea unui personaj fictiv în jurul meu. De abia când am început să fiu în regulă cu cine sunt, nu mi-a mai fost teamă.

Am devenit autentică!

De fapt am înțeles un adevăr profund: ai nevoie de multă forță ca sa devii vulnerabilă. Asta pentru mine părea ilogic la început. Dar apoi totul a prins sens și contur.

 

De ce este vulnerabilitatea femeii atractivă pentru bărbați?
 • Cum spuneam, ai nevoie de curaj ca să îți dai voie sa devii vulnerabil în fața celorlalți. Deși ai crede ca este un semn de slăbiciune, NU ESTE. Vulnerabilitatea este cea mai importantă demonstrație de feminitate și atractivitate, mai presus decât orice strategie de seducție la care te gândești.
 • Le arată bărbaților cine ești de fapt ca să se poată îndrăgosti de TINE și nu de un personaj fictiv care nu are nicio legătură cu cine ești tu cu adevărat.
 • Te scapă de grija constantă de a juca un rol care nu îți aparține.
 • Când ești în legătură permanentă cu tine, ai mai multă energie și încredere în deciziile tale, în orice situație.
 • Adevărata personalitate va atrage în jurul tău oameni care se potrivesc felului tău de a fi și vei dezvolta astfel relații sănătoase.
 • Devii mai deschisă și mai receptivă la tot ce este în jurul tău.
Cum devii vulnerabilă, implicit atractivă:
 • Acceptă și recunoaște că nu ești perfectă. Și nici nu încerca să fii. Îmbrățișează-ți greșelile, învață din ele și nu te pedepsi când nu ai mereu dreptate.
 • Recunoaște când ai greșit oamenilor dragi din viața ta, în special bărbatului pe care îl iubești.
 • Ascultă când cineva are o părere diferită de a ta. Încearcă să înțelegi și să accepți punctul de vedere al celuilalt și nu lua lucrurile prea personal.
 • Nu te plânge mereu de probleme, în schimb poți discuta despre lucrurile bune care te pasionează.
 • Când identifici emoții negative în interiorul tău, în loc să te manifești agresiv, încearcă să le dai nume și să le comunici: „ sunt nervoasă, sunt tristă, mă simt ciudat, mă simt copleșită”. Nici nu este nevoie să explici motivul, de cele mai multe ori.
 • Acceptă că toți cei din jur au la rândul lor vulnerabilități și momente mai proaste. Ale tale nu sunt nici mai mari nici mai rele decât ale lor.
 • Învață să ceri ajutor și fi recunoscătoare atunci când îl primești. Nimeni nu îți datorează nimic.
 • Acceptă complimentele și fă la rândul tău complimente celor din jur fără un motiv ascuns. Încearcă să vezi ceva bun la cei din jur când ai tendința să critici sau să observi defecte.
 • Cum îți colorezi viața, așa va străluci pentru tine. Poți alege negru și gri sau verde, roșu, albastru. Ceea ce vrem să vedem, va apărea mereu în fața noastră.

________________________________________________________________
Metoda mea de COACHING se bazează pe metode internaționale de lucru care duc la rezultate concrete, testate deja de femei din toată lumea și au ca scop transformarea TA. Atunci când lucrăm individual, vom face referire la situații reale, concrete din viața ta și te voi ghida să te pregătești pentru fiecare în parte. Este un drum pe care îl parcurgem împreună, dar destinația o stabilești tu.

 

Credit foto – Cristina Venedict

Share articol
contact

Poți programa o ședință la

Sau îmi poți trimite mesaj:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trimite Mesaj

Înscriere eveniment

Programează o ședință